Het laatste formule 1 nieuws

Horner: "Mercedes is ongelooflijk dominant op Silverstone"

Horner: “Mercedes is ongelooflijk dominant op Silverstone”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Christian Horner blikt vooruit op de Britse Grand Prix van dit weekend en hoopt in de buurt te komen van Mercedes . Ook is hij benieuwd naar het nieuwe format dat de Formule 1 gaat gebruiken met de sprintkwalificatie op zaterdag.

De laatste jaren was Silverstone een circuit waar vooral Mercedes en Lewis Hamilton dominant waren. Van de laatste acht Grands Prix op het circuit won Hamilton er maar liefst zes. De allerlaatste was de Brit niet de beste. Toen wist Max Verstappen namelijk met de bokaal voor eerste prijs naar huis te gaan.

Red Bull Racing -teambaas Horner weet ook dat Silverstone normaal gesproken een baan is voor Mercedes. “Mercedes is ongelooflijk dominant op Silverstone en als we dicht bij hen kunnen komen en ze voor de overwinning kunnen uitdagen, zal dat enorm bemoedigend zijn. Vooral met de upgrades die ze zullen brengen” , zegt Horner in zijn column op RedBull.com . Wel of geen risico’s op zaterdag?

In Silverstone probeert de Formule 1 iets nieuws: sprintkwalificaties. Een 100 kilometer lange race die de grid bepaalt voor de Grand Prix van zondag. “Het is de eerste van de sprintraces, dus er ligt veel meer druk op de vrijdag. De engineers en coureurs hebben één sessie om de wagen af te stellen en dan moet je meteen aan de kwalificatie beginnen” , legt Horner uit.

“Je moet ook het risico afwegen tegen de beloning van de sprintrace, want het laatste wat je wil is een DNF of schade voor zondag” , zegt Horner. De Brit zegt dat het voor het publiek waarschijnlijk een aangename toevoeging is om op zaterdag ook een race te hebben.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner: “Mercedes is ongelooflijk dominant op Silverstone”