Het laatste formule 1 nieuws

Horner mikt op Red Bull als sportwagenmerk: ‘Zoveel geleerd met Valkyrie’

Horner mikt op Red Bull als sportwagenmerk: ‘Zoveel geleerd met Valkyrie’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nadat de nauwe samenwerking tussen Red Bull en Aston Martin opgezegd werd werkten de twee merken en Formule 1 -teams samen aan het ontwikkelen van de ultieme supercar met de naam Valkyrie. Nu ook dit avontuur op zijn einde is overweegt Red Bull hier zelf mee door te gaan, zo geeft Christian Horner te kennen.

In gesprek met Tom Clarkson bij de Beyond the Grid podcast op Youtube overdenkt Horner de ambities van Red Bull als producent van sportwagens in het kielzog van het Valkyrie-project. Horner: “Wie weet. De samenwerking met Aston Martin in de Formule 1 is nu uiteraard afgesloten.”

Horner vervolgt: “Nu moeten we bepalen wat de volgende stap gaat zijn. We hebben zoveel geleerd van het Valkyrie-project, en het zou zonde zijn om met deze kennis niet iets geks te doen.” Valkyrie

In samenwerking met Aston Martin produceerde Red Bull slechts 150 Valkyrie hypercars. De ambitie van dit project betrof het inzetten van Formule 1 ontwerptechnieken voor het realiseren van een bliksemsnelle straatauto, iets waar Adrian Newey , ontwerper bij Red Bull en een van de meesterbreinen achter de RB16B, de uitgelezen persoon voor was.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner mikt op Red Bull als sportwagenmerk: ‘Zoveel geleerd met Valkyrie’