Het laatste formule 1 nieuws

Horner over keerpunt Red Bull: "Dankzij Newey werden we niet meer als feestteam gezien"

Horner over keerpunt Red Bull: “Dankzij Newey werden we niet meer als feestteam gezien”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing Volgens Christian Horner stond Red Bull Racing in eerste instantie bekend als hét feestteam van de Formule 1. Pas toen de iconische ontwerper Adrian Newey zich bij het team voegde, werd de Oostenrijkse formatie écht serieus genomen.

Red Bull stond vorig weekend aan de start van haar 300ste Formule 1-Grand Prix. Het team uit Milton Keynes heeft de afgelopen jaren ontzettend veel successen geboekt, veel records gebroken en veel prijzen mee naar huis mogen nemen. Vandaag de dag is Red Bull een écht topteam, maar dat is niet altijd zo geweest. In de Talking Bull-podcast beschrijft teambaas Christian Horner dat Red Bull in eerste instantie nog niet heel erg serieus werd genomen. Dankzij het flitsende motorhome en de luide muziek die altijd uit de garages klonk, werd het team eerder gezien als een feestteam dan een serieuze deelnemer.

Artikel gaat verder onder video “Het keerpunt was toen Adrian [Newey] bij het team kwam. Dat was het moment dat we niet meer als feestteam gezien werden, maar als mensen die serieuze plannen hadden,” vertelt Horner in de Talking Bull-podcast. “Toen Adrian zich bij ons voegde, begonnen mensen ons écht serieus te nemen. Mensen dachten: ‘Jezus, als de meest succesvolle ontwerper aller tijden McLaren heeft verlaten, als hij bereid was om dat te doen, dan moet er daar wel iets goeds aan de hand zijn.'”

David Coulthard was degene die uiteindelijk verantwoordelijk was voor de komst van Newey, zo onthult Horner in gesprek met de voormalig Red Bull-coureur. “Je was sneller dan Tinder! In die tijd was je echt een matchmaker ,” grapt Horner. “DC had bij Williams en McLaren in bolides van Adrian gereden en kende hem dus heel goed. Hij zei: ‘Wat je moet doen is een etentje regelen met Adrian en zijn vrouw, want laten we eerlijk zijn, de vrouwen maken al die beslissingen.”

Het diner is inderdaad op touw gezet en is uiteindelijk een groot succes gebleken. “Ik denk dat Adrian merkte dat hij nieuwsgierig was naar de reden waarom DC bij ons was gekomen. Ik denk dat hij zich een beetje verstikt voelde bij McLaren, terwijl […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner over keerpunt Red Bull: “Dankzij Newey werden we niet meer als feestteam gezien”