Het laatste formule 1 nieuws

Horner over titelstrijd: “Op dat moment wist ik waar we tegen opgewassen moesten zijn”

Horner over titelstrijd: “Op dat moment wist ik waar we tegen opgewassen moesten zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Titelstrijd Met nog vijf race te gaan en maar twaalf punten verschil tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton , belooft het nog een spannende eindfase van het Formule 1-seizoen te worden. Red Bull-teambaas Christian Horner had pas tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië echt het gevoel dat er een titelgevecht gaande was, zo vertelt hij bij Luxury London .

Tijdens de eerste ronde van de Britse Grand Prix vochten Hamilton en Verstappen om de leiding. In ‘Copse corner’ ging het mis voor de Nederlander. Hij werd door de regerend wereldkampioen van de baan getikt en ging met klap van 51G de muur in. Dat was het moment voor de teambaas van Verstappen dat hij wist dat het een echt gevecht ging worden. Gezondheid Verstappen

“Ik denk niet dat veel mensen de ernst van een dergelijke crash, van meer dan driehonderd kilometer per uur, beseffen. Het was verschrikkelijk.” De Red Bull-baas gaat door: “Het brak de stoel van zijn auto. Hij was even uitgeschakeld en we konden hem niet bereiken op de teamradio. De directe focus lag op de gezondheid van Max.” Het was wel leerzaam voor Horner: “Iedereen in de Formule 1 weet dat Copse een snelle bocht is en één van de gevaarlijkste in de sport. Op dat moment realiseerde ik me waar we tegen opgewassen moesten zijn.” Beslissing in Abu Dhabi

Het kampioenschap lijkt voorlopig pas in de laatste ronde in Abu Dhabi beslist te gaan worden. “Normaal gesproken is in deze fase van het seizoen het kampioenschap afgerond.” De Brit hoopt dan ook dat het kampioenschap snel binnen is: “Ik hoop dat het niet naar de laatste race in Abu Dhabi op 12 december gaat, maar ik denk dat het onvermijdelijk is.” Gaat Verstappen de titel winnen?

Niet mee eens Max pakt de titel al eerder. Hij heeft tot nu toe bijna foutloos gereden. Hij lijkt in balans te zijn en wordt nog steeds beter. Als niemand hem van de baan tikt botst of afknald. Pakt hij de kampioenschap op eigen kracht in zijn RB.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner over titelstrijd: “Op dat moment wist ik waar we tegen opgewassen moesten zijn”