Het laatste formule 1 nieuws

Horner prijst Verstappen: "Nog nooit iemand gezien die zo gretig is als Max"

Horner prijst Verstappen: “Nog nooit iemand gezien die zo gretig is als Max”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Christian Horner heeft zich voorafgaand aan de wintertests in Bahrein lovend uitgelaten over Max Verstappen . De tienvoudig Grand Prix-winnaar maakt zich op voor zijn zevende volledige seizoen in de Formule 1 en de teambaas van Red Bull Racing stelt dat zijn pupil nog altijd net zo gretig en hongerig is als tijdens zijn beginjaren.

“Een rijder moet onverschrokken zijn, een enorm vertrouwen in eigen kunnen hebben en een enorme honger om te winnen bezitten” , stelt Horner in gesprek met BBC Radio 5 . Bij het Britse radiostation is dat ook hetgene wat zo interessant aan Verstappen is. ” Hij is nog altijd een jongeling, maar beschikt al vanaf het begin over die honger en gretigheid. We hebben samengewerkt met veel geweldige coureurs, maar ik heb nog nooit iemand gezien die zo gretig is als Max.”

De afgelopen jaren hebben we Verstappen enkele (inschattings)fouten zien maken. Meteen werd dan de vergelijking getrokken met mannen als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel , die toch wel een heel stuk verder zouden zijn dan de Nederlander. Volgens Horner is het echter allemaal te herleiden naar één ding: ervaring. Ervaring belangrijk in Formule 1

“Hoe meer ervaring een rijder vergaart, des te minder onnodige risico’s ze nemen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Lewis en Sebastian. In de vrije trainingen bouwen ze het rustig op en zie je ze eigenlijk nooit risico’s nemen. Voor de kwalificatie schakelen ze dan een tandje bij. In de races zie je ook dat de echte toppers alleen risico’s nemen wanneer dat echt noodzakelijk is, dat is iets waarmee Hamilton zich weet te onderscheiden. Hij neemt nog steeds risico’s alsof hij een nieuwkomer is, maar wel op de juiste momenten” , legt Horner uit.

De 47-jarige topman van Red Bull vervolgt door over Verstappen te zeggen: “De honger en de geestdrift zijn er nog, maar door zijn ervaring rijdt hij misschien iets meer berekenend dan aan het begin van zijn loopbaan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner prijst Verstappen: “Nog nooit iemand gezien die zo gretig is als Max”