Het laatste formule 1 nieuws

Horner reageert: "Gasly weet wel waarom Red Bull hem niet kiest"

Horner reageert: “Gasly weet wel waarom Red Bull hem niet kiest”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

7:44 – Christian Horner stelt dat Pierre Gasly wel degelijk weet waarom Red Bull Racing hem niet heeft gekozen voor het Formule 1-seizoen 2021. De Fransman is al bevestigd bij AlphaTauri, waardoor hij volgend jaar definitief niet mag instappen als teamgenoot van Max Verstappen. Gasly had gehoopt op iets meer krediet in de vorm van een serieuze overweging, zeker na zijn goede resultaten in 2020.

Waar Alexander Albon behoorlijk onder druk staat, kijkt Red Bull voor een opvolger primair buiten het eigen opleidingsprogramma. Sergio Perez en Nico Hülkenberg zijn nog in beeld, al is er vrij rap een streep door de naam van Gasly gegaan. Tot verbazing van de hoofdrolspeler zelf: “Ik ben niet echt teleurgesteld over het besluit, maar wel verrast. Seb [Vettel] is de enige andere coureur die een race heeft gewonnen namens Toro Rosso. Hij werd daarna wel gepromoveerd naar Red Bull Racing.”

‘Gasly weet waarom deze keuze is gemaakt’
Gevraagd door Motorsport.com Nederlands voegde hij daar nog aan toe geen uitvoerige uitleg van Red Bull-adviseur Helmut Marko te hebben gehad over de beweegredenen. Volgens teambaas Horner weet de Fransman echter wel waarom hij niet nogmaals wordt gepromoveerd. “Ik denk dat het hem wel degelijk duidelijk is gemaakt”, reageert de Brit. “Hij heeft een doorlopend contract met Red Bull voor de komende jaren en wij hebben alle informatie over Pierre in huis die we nodig hebben. Ik denk dat hij voortdurend op de hoogte is gehouden van alle gesprekken en dat hij dus wist dat zijn toekomst bij AlphaTauri zou liggen.”

Horner herhaalt nog maar eens dat de formatie van Franz Tost de diensten van de Fransman momenteel harder nodig heeft dan Red Bull Racing. “Hij vormt een heel belangrijk onderdeel van het AlphaTauri-team. AlphaTauri heeft ook andere ambities dan Toro Rosso. Het is geen juniorteam meer, maar juist een zusterteam, zoals ik ook al eerder heb aangegeven. Pierre presteert erg goed in die omgeving en voelt zich volgens mij ook lekker in die setting. Waarom zouden we dat dan veranderen? Ik denk dat we het vrij duidelijk hebben gemaakt.”

RB16 lastiger te besturen dan auto van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner reageert: “Gasly weet wel waarom Red Bull hem niet kiest”