Het laatste formule 1 nieuws

Horner: "Red Bull bijna te volwassen om een klantenteam te zijn"

Horner: “Red Bull bijna te volwassen om een klantenteam te zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing Christian Horner is erg blij met de oprichting van Red Bull Powertrain Limited. De teambaas gelooft dat de renstal inmiddels volwassen genoeg is geworden om zelf de verantwoordelijkheid te dragen over de krachtbron.

Eerder deze maand kondigde Red Bull Racing officieel aan dat het de Honda-krachtbron over gaat nemen van de Japanners. Dit betekent dat zowel Red Bull als AlphaTauri vanaf 2022 met de Honda-motor kunnen blijven rijden, maar dat de krachtbron vanaf dat moment eigendom zal zijn van de Oostenrijkse renstal. Volgens Christian Horner zou “de honger om in de Formule 1 te blijven zijn verdwenen” als Red Bull geen manier had gevonden om de Honda-motor over te nemen.

Artikel gaat verder onder video

“Red Bull is bijna te volwassen om een klantenteam te zijn,” wordt de teambaas geciteerd door Formula1.com. Volgens Horner zag Red Bull in dat een eventuele nieuwe samenwerking ongemakkelijk zou kunnen zijn. “Natuurlijk overtreffen de ambities van dit team de ambities van sommige huidige leveranciers,” voegt hij eraan toe.

“Met Honda hadden we een fantastisch partnerschap en een fantastische relatie. Het is jammer dat er aan het einde van dit jaar vroegtijdig een einde aan komt,” vervolgt hij. “We hebben tot nu toe twee succesvolle en plezierige seizoenen gehad en we zijn vastbesloten om een competitief en plezier laatste seizoen in de Formule 1 met hen te hebben.” Horner benadrukt ten slotte nog dat Red Bull met de oprichting van de Powertrain-divisie haar eigen toekomst in handen heeft en dat de deelname van het team voor de komende jaren is veiliggesteld. Ben jij blij dat Red Bull de Honda-motor overneemt?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner: “Red Bull bijna te volwassen om een klantenteam te zijn”