Het laatste formule 1 nieuws

Horner verdedigt afsnoepen personeel van rivaal Mercedes

Horner verdedigt afsnoepen personeel van rivaal Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

MONTMELO – Omdat de bases van Mercedes en Red Bull zo dicht bij elkaar liggen, was het onvermijdelijk dat personeel zou overstappen, zegt Christian Horner . Red Bull is druk bezig met het samenstellen van hun nieuwe Red Bull Powertrains-team om de motorontwikkeling over te nemen omdat Honda zich eind 2021 terugtrekt uit de Formule 1. De rivaliteit met Mercedes op de baan heeft zich nu uitgebreid naar de afdeling krachtbronnen – tot nu toe hebben zes medewerkers bij Mercedes High Performance Powertrains het bijltje erbij neergegooid om zich bij het Red Bull-project aan te sluiten.

Helmut Marko, het hoofd van Red Bulls rijdersprogramma, verklaarde zelfs dat Mercedes aanbiedt om het salaris van het overgebleven personeel te verdubbelen om ze uit de klauwen van Red Bull te houden.

Maar Horner, teambaas van Red Bull, ziet geen kwaad in deze ‘stropersmissie’. Mercedes HPP is slechts 30 mijl verwijderd van Red Bull in Milton Keynes, dus de migratie van personeel was ‘onvermijdelijk’.

“Dat Mercedes zijn motoren in het Verenigd Koninkrijk bouwt, hebben ze gedaan voor een reden, want het talent is hier aanwezig”, vertelde Horner aan Sky Sports F1. “Ik denk dat het voor ons enorm aantrekkelijk is om de motoren ter plekke op de campus te bouwen en ze volledig te integreren in het chassis.”

“We zijn zeer gevleid door de hoeveelheid benaderingen die we hebben gehad. We beginnen natuurlijk met een schone lei en het is belangrijk om de juiste mensen op de juiste posities te krijgen.”

“We zijn er duidelijk in geslaagd om een aantal fantastische talenten aan te trekken, bovenop het talent dat we van Honda zullen erven wanneer zij aan het einde van het jaar vertrekken.”

De meest in het oog springende aanwinst van Mercedes tot nu toe is die van Ben Hodgkinson, die de eerste technisch directeur van Red Bull Powertrains zal worden.

En hoewel Mercedes waarschijnlijk niet onder de indruk is van het personeel dat deze overstap maakt, stelt Horner dat ze uiteindelijk niet gedwongen kunnen worden om te blijven als ze dat niet willen. “En als we een aantrekkelijke plek zijn om te werken en mensen zien de racespirit en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner verdedigt afsnoepen personeel van rivaal Mercedes