Het laatste formule 1 nieuws

Horner: Verstappen doet zegje in strijd met Hamilton op de baan

Horner: Verstappen doet zegje in strijd met Hamilton op de baan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull-teambaas Christian Horner is ervan overtuigd dat Max Verstappen om kan gaan met de druk die de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 met zich meebrengt. Ook stelt de Brit dat de Nederlandse coureur zijn verrichtingen op de baan daarbij voor zich wil laten spreken.

Het Formule 1-seizoen 2021 is vier races oud en nu al lijkt duidelijk dat de titelstrijd voornamelijk zal gaan tussen . Eerstgenoemde won al drie races en staat met 94 punten bovenaan in de titelstrijd, zijn concurrent van Red Bull Racing won de andere race en kijkt tegen een achterstand van 14 punten aan. Opvallend, aangezien Red Bull in de openingsfase van het seizoen over een stabielere en misschien wel iets snellere auto leek te beschikken dan Mercedes. Daarnaast valt ook de foutenlast op: Hamilton ging flink in de fout op Imola, terwijl Verstappen punten verspilde met foutjes in Bahrein en Portugal. Meer over de strijd tussen Hamilton en Verstappen:

Grosjean over titelgevecht tussen Hamilton en Verstappen: “Mega” Hamilton over Spanje: “Veel geleerd over Verstappen” Hill: Hamilton had een serieuze rivaal als Verstappen nodig

De uitspraken van Hamilton dat -teambaas Christian Horner weinig met Verstappen. “Max zal zijn zegje op het asfalt doen”, vertelde hij in gesprek met ESPN . “Lewis is ook in staat om een significante fout te maken, zoals we in Imola zagen. Hij had daar heel veel geluk dat hij geen ronde achterstand opliep en een grotere prijs voor zijn fout betaalde. Ze kunnen allemaal fouten maken en we zitten nu in een fase van het kampioenschap dat er weinig druk is. Zodra we richting de beslissende fase gaan, worden fouten kostbaarder. Als er vijf races te gaan zijn en het verschil in punten is hetzelfde als nu, dan begint de druk op te lopen. Dat geldt nu nog niet.”

Een belangrijke vraag is dan ook of Verstappen in staat is om met die druk om te gaan. De 23-jarige coureur heeft weliswaar elf Grands Prix gewonnen, maar de druk die een rijder in die situatie treft is toch iets anders dan als de wereldtitel op het spel staat. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner: Verstappen doet zegje in strijd met Hamilton op de baan