Het laatste formule 1 nieuws

Horner: 'Volle F1-grid permitteert ons de tijd te nemen met beslissen over stoeltje Albon'

Horner: ‘Volle F1-grid permitteert ons de tijd te nemen met beslissen over stoeltje Albon’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wie volgend seizoen de teammaat van Max Verstappen wordt is al enige tijd hét onderwerp van gesprek. Alexander Albon heeft het moeilijk bij Red Bull Racing en Nico Hulkenberg en Sergio Perez lijken de beste papieren te hebben om hem volgend jaar te vervangen. Er is echter nog steeds geen duidelijkheid vanuit Red Bull. Teambaas Christian Horner legt uit waarom.

Albon kreeg van Red Bull te horen dat hij tot het einde van het jaar heeft om zich te bewijzen en zijn stoeltje voor volgend jaar te verdienen, hij heeft echter sinds zijn podiumplaats in Mugello, slechts 1 puntje weten te pakken voor het team. Mocht Red Bull besluiten om de Britse Thai de laan uit te sturen, dan zijn Hulkenberg en Perez de twee meest aannemelijke kandidaten om hem te vervangen. Er is echter nog steeds geen besluit genomen rondom deze kwestie en volgens Horner heeft dat een logische reden: het feit dat verder bijna alle stoeltjes op de grid al bezet zijn, maakt dat Red Bull het zich kan permitteren om rustig de tijd te nemen.’ ”Als ik naar vandaag kijk had Albon gewoon een hele degelijke dag,” wordt Horner geciteerd door Motorsport.com . ”Ik denk dat het misschien wel zijn beste vrijdag was die hij in geruime tijd gehad heeft. Zoals ik al een tijdje zeg, we willen dat Alex dat stoeltje voor volgend jaar ook claimt. Ik denk dat het verschil is dat voor de alternatieven die wij hebben, alle stoeltjes in de Formule 1 al gevuld zijn. Dus dat geeft ons wat meer tijd om de beste keuze te maken en natuurlijk geven we Alex zo veel mogelijk tijd en steun als we kunnen, dan zien we wel wat er gebeurt in de laatste drie a vier races,” aldus Horner.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner: ‘Volle F1-grid permitteert ons de tijd te nemen met beslissen over stoeltje Albon’