Het laatste formule 1 nieuws

Horner wil liever volledig duurzaam alternatief dan tijdelijke E10 brandstof

Horner wil liever volledig duurzaam alternatief dan tijdelijke E10 brandstof

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Brandstoffen Christian Horner ziet de komst van de E10-brandstof niet zitten. De Red Bull-teambaas zou veel liever zien dat er een volledig duurzaam alternatief komt, die dan tegelijkertijd geïntroduceerd wordt met de nieuwe motorreglementen.

Op dit moment wordt er in de Formule 1 gereden met een brandstof die voor ruim vijf procent uit bio-ethanol bestaat. Er liggen echter plannen op tafel om het percentage bio-ethanol vanaf 2022 verder omhoog te gooien naar tien procent. De komst van E10 naar de Formule 1, zou betekenen dat de teams hun motoren aan moeten passen. Daarnaast zou de aanpassing slechts van korte duur zijn, aangezien er uiterlijk in 2026 een nieuwe generatie motoren geïntroduceerd zal worden. Deze nieuwe krachtbronnen zullen vermoedelijk duurzame brandstoffen gaan verbruiken, wat weer beter is voor het milieu.

Artikel gaat verder onder video Christian Horner denkt echter dat de extra ontwikkelingsfactor het des te moeilijker maakt om een motorische bevriezing toe te passen. De teambaas ziet de transitie naar E10 daarom ook niet zitten. “Het heeft mijn voorkeur om niet naar de E10 te gaan,” legt de teambaas uit tegenover Motorsport.com . “Wij geven de voorkeur aan het gebruiken van een volledig duurzame kernbrandstof die geïntroduceerd wordt met de nieuwe krachtbron, ten opzichte van een toename van vijf procent [bio-ethanol] bij de brandstof.”

“Ik weet nou niet of dat zo’n belangrijke boodschap is. Zeker als je kijkt dat we in 2026, of misschien in 2025 zelfs al, overstappen op een duurzame brandstof. De Brit vreest dat een dergelijke verandering de teams flink op kosten zal gaan jagen. “De introductie van een dergelijke brandstof heeft gevolgen en die gevolgen zijn ontegenzeggelijk duur.” Het team van Mercedes heeft er echter veel minder problemen mee en staat dan ook vrij neutraal in de discussie rondom de overstap. “Wat ons betreft is het slechts een kleine stap,” legt hij uit. ”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner wil liever volledig duurzaam alternatief dan tijdelijke E10 brandstof