Het laatste formule 1 nieuws

Horner wil regel nog even uitstellen: 'Daar zou mijn voorkeur naar uit gaan'

Horner wil regel nog even uitstellen: ‘Daar zou mijn voorkeur naar uit gaan’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 overweegt om in 2022 een nieuwe brandstof in te voeren in de Formule 1 om zo de duurzaamheid te verbeteren, maar Mercedes en Red Bull Racing zijn het erover eens dat de stap veel groter moet zijn.

In de Formule 1 worden momenteel brandstoffen gebruikt die voor 5,75 procent uit biobrandstof bestaan. In 2021 wilde de F1 met de nieuwe reglementen naar een brandstof E10, waarvan 10 procent bestaat uit biobrandstof. Volgens Christian Horner en Toto Wolff heeft deze tussenstap die nu voor 2022 staat gepland, echter geen zin. Nog even geen nieuwe brandstof

‘’Wij staan er redelijk neutraal in om E10 te doen of niet, want we gaan ervan uit dat het maar een kleine stap is’’, zegt Wolff volgens Motorsport.com . De Oostenrijker wijst daarbij op het kleine verschil dat wordt gemaakt door de Formule 1, maar waarbij wel weer ontwikkelingskosten worden gemaakt. Horner pleit dan ook voor een andere oplossing.

‘’Mijn voorkeur zou er naar uitgaan om de E10 brandstof niet te doen. Het is weer een nieuwe ontwikkeling voor 2022. Wij zien liever een compleet duurzame brandstof bij de introductie van de nieuwe motor, in plaats van een kleine stap van vijf procent met de E10 brandstof. Ik weet niet of die E10 echt iets zegt, terwijl een volledig duurzame brandstof in 2026 of misschien wel 2025 wel een sterk statement is’’, besluit de teambaas van Red Bull Racing.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner wil regel nog even uitstellen: ‘Daar zou mijn voorkeur naar uit gaan’