Het laatste formule 1 nieuws

Horner wil reset voor 2026: 'Nieuwe motor heeft enorme impact op chassis'

Horner wil reset voor 2026: ‘Nieuwe motor heeft enorme impact op chassis’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is nog enorm ver weg, maar teams in F1 maken zich al druk om de motors na 2025. Terwijl de nieuwe generatie F1-auto’s vanaf volgend jaar pas op de baan te zien is, zijn mensen als Christian Horner al op de achtergrond druk bezig met 2026.

Waarom? In 2026 wordt er namelijk een nieuwe motorregelement geïntroduceerd en gaat er dus veel veranderen. In eerste instantie was het de bedoeling dat dit in 2025 zou gaan gebeuren, maar dat wordt nu dus 2026. Zaterdag was daar een belangrijke meeting over, met naast Porsche en Audi ook Red Bull dat aanwezig was. Dit natuurlijk omdat het team van Max Verstappen vanaf volgend jaar zelf gaat over de power unit. Horner vind dit dan ook een belangrijk moment voor de sport. Dit zegt hij in gesprek met Motorsport.com.

“We moeten komen met iets relevants en iets dat goed is voor de sport. Natuurlijk draait het niet alleen om de motor, die moet ook geïntegreerd worden in een auto met weinig luchtweerstand om zo’n efficiëntie te behalen. Het heeft dus ook een enorme impact op het chassis. Daarom denk ik dat het voor de Formule 1 helemaal juist zou zijn om in 2026 met een schone lei te beginnen.” Horner wil dat er geduld wordt bewaard

Want te gehaaste beslissingen nemen kan volgens Horner langdurige gevolgen hebben voor de sport. “Zodra de motor geïntroduceerd wordt, blijven we die de komende tien jaar gebruiken. Ik zie liever dat we de tijd nemen om met iets spannends, vernieuwends en relevants te komen dat past bij de criteria voor de kosten, de prestaties en het aanmoedigen van close racing.”

“Het zou heel jammer zijn om verder te gaan met wat nu een heel dure motor is en te proberen die goedkoop te maken. Je kan niet slechts een economy-ticket kopen en toch business class vliegen. Hopelijk is er een kans – vooral als het voor 2026 is – om met een motor te komen die duurzaam, milieuvriendelijk is, die biobrandstof gebruikt, die hopelijk meer vanaf een blanco vel komt, mogelijk met standaardiseringselementen waar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner wil reset voor 2026: ‘Nieuwe motor heeft enorme impact op chassis’