Het laatste formule 1 nieuws

Horner ziet 'fascinerende toekomst' met de verlengde Honda-samenwerking

Horner ziet ‘fascinerende toekomst’ met de verlengde Honda-samenwerking

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De komende jaren zal Honda ondersteuning blijven bieden aan Red Bull en AlphaTauri . Na 2021 verlaat de motormaker officieel de Formule 1 , maar achter de schermen blijven de Japanners actief bij Red Bull Powertrains. Christian Horner ziet grote toekomstplannen in de verlengde samenwerking tussen de twee partijen.

“Onze samenwerking met Honda is enorm succesvol geweest, en terwijl onze relatie in de Formule 1 een verandering zal doorgaan, wenst niemand van ons dat dit het einde van ons verhaal wordt”, laat Horner weten in een persbericht van Red Bull. “We zijn dus erg blij met ons ambitieuze motorproject dat enorm ondersteund gaat worden door Honda.”

De Japanse motorfabrikant zal in 2022 nog nauw betrokken blijven bij het bouwen en onderhouden van de motoren. Vanaf 2023 zal Red Bull zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van de krachtbron, al blijft Honda op het circuit aanwezig blijft voor de nodige ondersteuning. “Dit zorgt voor een vlekkeloze transitie naar de status tussen van chassis én motorbouwer”, aldus Horner.

Honda blijft daarnaast betrokken bij de coureurskeuze binnen de poule van de Oostenrijkse renstal, zo legt de Red Bull-teambaas uit. “Onze samenwerking met Honda wordt uitgebreid naar verschillende activiteiten binnen de motorsport, van het opleiden van coureurs tot aan andere activiteiten in de sportwereld. Honda’s reis in de F1 komt ten einde, maar samen zorgen we voor een nieuwe en fascinerende toekomst.”

Koji Watanabe, Chief Officer bij de merk- en communicatietak van Honda, is eveneens blij met de verlengde samenwerking tussen Honda en Red Bull. “Het is fijn dat we tot een overeenkomst zijn gekomen, op deze manier kan Honda nog steeds een bijdrage leveren aan de motorsportwereld. We zijn druk bezig met het versterken van HRC (Honda Racing Corporation, red.) zodat de fans van Honda kunnen blijven genieten van onze rol in de autosport.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner ziet ‘fascinerende toekomst’ met de verlengde Honda-samenwerking