Het laatste formule 1 nieuws

Horner ziet kansen: “Anders kunnen we net zo goed Formule E gaan doen”

Horner ziet kansen: “Anders kunnen we net zo goed Formule E gaan doen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2025 gaat het nieuwe motorreglement voor de Formule 1 in. Vanaf dat jaar zal Red Bull ook haar eigen motoren gaan ontwikkelen. Red Bull-teambaas Christian Horner wil dat de nieuwe motoren luidruchtig en onderhoudend voor de fans moeten zijn. Gouden kans voor Formule 1

Horner denkt dat de Formule 1 een gouden kans heeft met de invoering van de nieuwe motoren. De huidige motoren zijn volgens hem te duur en ingewikkeld en maken bovendien te weinig geluid. De fans klagen al lang over het gemis van het geluid van de schreeuwende V10 en V8 motoren.

“We zien dat de kosten van de huidige motor extreem onbetaalbaar zijn” , vertelt Horner aan Motorsport.com . “Daar is niet aan gedacht toen deze motor werd bedacht en ik denk dat er een fantastische kans ligt voor wat misschien wel de motor voor de komende tien jaar wordt. Nu kunnen we het anders doen.”

Horner vindt vooral dat de emotie terug moet in de Formule 1 met het geluid van de motoren. “Natuurlijk moet het ook duurzaam zijn, maar ik denk dat het nog steeds vermakelijk moet zijn. Anders kunnen we net zo goed Formule E gaan doen. Hopelijk kunnen we gezamenlijk met iets komen voor 2025.”

In Oostenrijk waren alle huidige fabrikanten en Audi en Porsche aanwezig bij een bijeenkomst voor de nieuwe motoren. Horner is er positief over. “Ik denk dat het een constructieve dialoog was. Het is belangrijk dat we de juiste oplossing vinden, zowel qua kosten als qua product, voor de toekomst van de Formule 1. Dus ik denk dat alle juiste belanghebbenden betrokken zijn bij die discussie en het is belangrijk om collectief te werken in het voordeel van de sport.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner ziet kansen: “Anders kunnen we net zo goed Formule E gaan doen”