Het laatste formule 1 nieuws

Horner ziet updates voor RB16B niet ten koste gaan van 2022-auto

Horner ziet updates voor RB16B niet ten koste gaan van 2022-auto

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Christian Horner heeft er de volste vertrouwen in dat het feit dat de Brits-Oostenrijkse formatie het hele seizoen nog met updates voor de RB16B blijft komen, geen negatieve impact zal hebben op de ontwikkeling van de wagen voor 2022. “Dit is niets nieuws”, aldus de teambaas van Red Bull Racing over het balanceren van beide projecten.

Elk seizoen weer staan de teams in de Formule 1 voor de moeilijke vraag wanneer er een punt moet worden gezet achter de ontwikkeling van de huidige auto en de focus in de fabriek volledig naar de wagen voor het volgende seizoen moet worden verlegd. Staak je het werk aan de huidige bolide te vroeg, dan loop je de kans dat de concurrentie je dat jaar nog voorbij streeft. Ga je te lang door, dan begin je mogelijk met een achterstand aan het nieuwe seizoen. Dit jaar is deze kwestie nog lastiger, doordat er volgend jaar een compleet nieuwe auto in de Formule 1 wordt geïntroduceerd waarin behoorlijk wat werk gaat zitten.

Kleinere teams als Haas en Williams ontkomen er niet aan al vroeg in het jaar de aandacht naar 2022 te verschuiven. Voor de iets grotere teams is de zaak complexer, aangezien de verschillen in de middenmoot momenteel bijzonder klein zijn. Aan de kop van het veld zijn de belangen nog groter en kan een te vroege switch van het ene naar het andere project zelfs bepalen wie er dit jaar met het kampioenschap vandoor gaat.

Red Bull liet eerder al weten gedurende het Formule 1-seizoen 2021 met updates te blijven komen, nu het team een goede kans maakt om met Max Verstappen de wereldtitel te pakken. Gevraagd wanneer de focus van het team uit Milton Keynes naar 2022 gaat, antwoordt Christian Horner met een glimlach op het gezicht: “Ik denk in Abu Dhabi!” Om op serieuze toon verder te gaan: “Weet je, je moet het week voor week en race voor race bekijken. Ik denk dat het team momenteel fantastisch werk levert als het gaat om het balanceren van de uitdagingen van dit jaar en volgend jaar.”

“Dit is niets nieuws”, benadrukt hij. “Ik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner ziet updates voor RB16B niet ten koste gaan van 2022-auto