Het laatste formule 1 nieuws

Horner: "Zoveel tijd wint Hamilton met zijn nieuwe Mercedes-motor"

Horner: “Zoveel tijd wint Hamilton met zijn nieuwe Mercedes-motor”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton trok in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Brazilië een groot gat naar Max Verstappen en ieder ander. Hij wisselde voor dit weekend naar een nieuwe motor en dat legt hem volgens Red Bull -teambaas Christian Horner bepaald geen windeieren. Als Sky Sports F1 Horner vraagt hoeveel die nieuwe motor Hamilton oplevert, kijkt hij onder andere naar Valtteri Bottas.

“Het is moeilijk voor ons om daar heel precies de vinger op te leggen, maar als je zijn snelheid spiegelt aan de snelheid van Valtteri, dan kom je uit op een paar tienden van een seconde”, aldus Horner. Horner geheimzinnig

“Die verse motor pompt er toch wat extra pk’s uit voor hem. En dat is ook waarom ze er voor hebben gekozen om hem hier te wisselen”, vervolgt hij, alvorens hij gevraagd wordt of hij desondanks niet geschrokken is van het verschil. Hij geeft aan van niet, omdat men weet waar het hem in zit, maar als er wordt doorgevraagd, geeft hij niet prijs wat dat dan is.

“Laten we de race van morgen afwachten. Ik denk dat we over een goede raceauto beschikken. Het zal bovendien wat warmer worden gedurende het weekend, waardoor de banden een belangrijke rol gaan spelen hier. Vandaag was het vrij fris, maar laten we de race dus afwachten.” Video: Gridstraf voor Hamilton tijdens GP Brazilië

Het hing al enige tijd in lucht, maar in de GP van Brazilië moest Lewis Hamilton er toch aan geloven: hij krijgt een nieuwe motor. Hoe en waarom bekijk je in de video hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner: “Zoveel tijd wint Hamilton met zijn nieuwe Mercedes-motor”