Het laatste formule 1 nieuws

Hülkenberg debuteert in ADAC GT Masters

Hülkenberg debuteert in ADAC GT Masters

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voormalig Formule 1-coureur Nico Hülkenberg keert volgende maand terug achter het racestuur. De Duitser zal op de Nürburgring gaan racen in de ADAC GT Masters.

Hülkenberg stond 177 keer aan de start van een Formule 1-race, maar won in 2015 met Porsche ook de 24 uur van Le Mans. Volgende maand keert hij terug in de sportscars wanneer hij op 15 en 16 augustus met een Lamborghini Huracan GT3 Evo gaat deelnemen aan de tweede ronde van de GT Masters.

Bij het mcchip-dkr team zal Hülkenberg een team gaan vormen met coureur en teambaas Danny Kubasik, die racet onder de naam Dieter Schmidtmann. Het wordt Hülkenbergs eerste officiële race sinds de Grand Prix van Abu Dhabi vorig jaar, zijn laatste race in de Formule 1. ‘Het begint te kriebelen’

“De ADAC GT Masters is een toffe raceklasse met coole auto’s. Na een break van bijna acht maanden sta ik te trappelen om weer achter het stuur te kruipen en de adrenaline weer te voelen”, aldus Hülkenberg. “Nu het Formule 1-seizoen onderweg is begint het echt te kriebelen.”

“Om de geruchten voor te blijven wil ik benadrukken dat dit een gastoptreden wordt en niet meer dan een klein avontuur in de GT-racerij. Ik kijk echt uit naar de uitdaging, maar ik weet ook dat we hard moeten werken om competitief te zijn.”

Ter voorbereiding op zijn deelname testte Hülkenberg onlangs al de Lamborghini GT3 op de Nürburgring. I’m back on track �� Freue mich vom 14.8-16.8. mit @mcchipdkr beim @gtmasters für ein Gastspiel auf dem Nürburgrin… https://t.co/64ZrHOckh4 — Nico Hülkenberg (@HulkHulkenberg) Wed Jul 15 07:34:39 +0000 2020

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hülkenberg debuteert in ADAC GT Masters