Het laatste formule 1 nieuws

Hulkenberg: "Ik wil niet naar Red Bull kijken, want dan ga ik huilen"

Hulkenberg: “Ik wil niet naar Red Bull kijken, want dan ga ik huilen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nico Hulkenberg gaat een rustig jaar tegemoet. Hij heeft net als vorig jaar geen fulltime racezitje, dus moet vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn voormalig Formule 1-collega’s 23 races afwerken. Nadat zijn contract bij Renault eind 2019 niet werd verlengd, reed hij vorig jaar nog drie Grands Prix-weekenden af als invaller bij Racing Point.

Daar reed hij zich met enkele sterke prestaties in de kijker bij onder meer Red Bull , dat overwoog om Alexander Albon te vervangen. Uiteindelijk kozen Helmut Marko en Christian Horner voor Sergio Perez, die zonder stoeltje zat toen duidelijk werd dat Sebastian Vettel hem bij Aston Martin zou gaan vervangen.

Als hij in het Ziggo Sport Formule 1-café wordt gevraagd naar de onderhandelingen met Red Bull, reageert hij gevat. “Ik kijk beter niet naar Red Bull, want dan ga ik huilen”, grapt hij. “Ik denk er niet over na. Ik ben de hele tweede helft van vorig jaar met het team in gesprek geweest. De laatste paar races, die periode dat Perez echt goed begon te rijden, die overwinning in Bahrein, toen was het voorbij”, aldus de Duitser.

Toch verricht hij dit jaar nog wat hand-en-spandiensten uit in de Formule 1. Hij is test- en reservecoureur bij Aston Martin en ook bij Mercedes staat hij op de payroll. “Nou ik ben meer de testcoureur voor Aston Martin. Mercedes is maar een klein baantje, voor een paar races. Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries rijden namelijk ook in de Formule E en het WEC, dus een paar keer per jaar zijn zij niet beschikbaar. Voor die races ben ik de man als er iets gebeurt”, vertelt hij.

En volgend jaar? Dan wil hij weer een fulltime Formule 1-zitje hebben. Als reserve bij Aston Martin zal hij dan ook met een schuin oog de prestaties van Vettel in de gaten houden. De landgenoot van Hulkenberg kent een lastig begin van het seizoen, maar volgens Nico heeft Vettel gewoon nog wat tijd nodig. “Hij maakt het seizoen daar wel af denk ik, maar er moet nog wat komen. Het duurt even, hij voelt zich nog niet helemaal comfortabel. Dat zie je […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hulkenberg: “Ik wil niet naar Red Bull kijken, want dan ga ik huilen”