Het laatste formule 1 nieuws

Hulkenberg probeerde de nieuwe F1-bolide al uit: "Verdomd snel!"

Hulkenberg probeerde de nieuwe F1-bolide al uit: “Verdomd snel!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het nieuwe Formule 1 -seizoen komt steeds dichterbij. Daardoor wordt er ook langzaamaan meer bekend over de nieuwe generatie bolides van 2022. Nico Hulkenberg bracht als ontwikkelingscoureur voor Aston Martin al urenlang door in de virtuele nieuwe bolide, en is verrast over de snelheid.

“Ze moeten wat langzamer en wat lastiger om te besturen zijn, zodat er meer focus ligt op de coureur die het verschil kan maken”, analyseert hij. “Dit in plaats van de performance en de aerodynamica van de bolide. Maar tijdens mijn eerste ervaringen lijken die auto’s verdomd snel en niet eens langzamer dan de vorige generatie.”

De reglementen omtrent de aerodynamica zijn drastisch veranderd voor 2022. Een simpeler design moet ervoor zorgen dat er minder vuile lucht ontstaat, maar daarbij wordt de auto naar verluidt ook langzamer en is er wat minder grip. “Het gevoel tijdens het rijden is niet zoveel veranderd”, erkent Hulkenberg echter. “Ten minste, in de simulator niet.” Hulkenberg: “Extreem hoge snelheid in de bochten”

Of de nieuwe regels dan ook helemaal hun gewenste effect zullen hebben, weet de man uit Emmerich niet zeker. “Het wordt erg interessant om te zien of deze auto’s elkaar echt zo goed kunnen volgen”, aldus de voormalig Formule 1-coureur. Hulkenberg ziet een aantal uitdagingen voor de coureurs. “De snelheden in de snelle bochten liggen extreem hoog, dus het risico van ‘vuile lucht’ bestaat nog steeds. Het lijkt me lastig om te zeggen dat men elkaar makkelijk kan volgen op deze snelheden. Hopelijk worden we echter positief verrast. We gaan het zien bij de testdagen.”

Feedback van de coureurs en de snelheid van het doorontwikkelen van de wagens wordt enorm belangrijk. Gedurende het seizoen verwacht Hulkenberg enorme veranderingen tussen de teams. “Ik kijk ernaar uit om te zien welk team de beste start heeft. Hier wordt het kaf van het koren gescheiden. De jongens die het snelst leren en zich het snelst kunnen aanpassen, zullen in eerste instantie aan de voorkant van het veld staan.”

“Later in het jaar kan het allemaal veranderen, want de leercurve zal voor iedereen enorm zijn. De teams bevinden zich gedurende het lange seizoen in een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hulkenberg probeerde de nieuwe F1-bolide al uit: “Verdomd snel!”