Het laatste formule 1 nieuws

Hulkenberg: 'Sommige teams hebben twijfelachtige besluitvorming'

Hulkenberg: ‘Sommige teams hebben twijfelachtige besluitvorming’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgend jaar gaat Nico Hulkenberg mogelijk meedoen aan IndyCar. Het Formule 1 -hoofdstuk is voor de Duitser nu vrijwel gesloten, waar hij met gemixte gevoelens op terug kijkt. Met name als het aankomt op de huidige lijst coureurs.

In 2020 leek het erop dat er nog kansen waren voor Nico Hulkenberg om terug te keren naar de Formule 1. En niet zomaar een team, er gingen geruchten dat hij mogelijk naast Max Verstappen zou komen te rijden bij Red Bull Racing . Het team koos alleen voor Sergio Perez en daarmee lijkt het Formule 1-hoofdstuk voor de Duitser definitief gesloten.

In die tijd heeft Hulkenberg duidelijk laten zien dat hij getalenteerd is, onder andere met zijn ijzersterke invalbeurten voor Racing Point vorig jaar, maar hij staat natuurlijk ook bekend om het feit dat hij nooit een podium heeft kunnen scoren. Hulkenberg denkt niet meer dan hij nog kan terugkeren, laat hij weten in een interview met Motorsport.com .

“Ik moet realistisch zijn, die trein heeft waarschijnlijk het station verlaten. Zeker gezien de situatie vandaag de dag. Het is wat het is. Als coureur ben je natuurlijk onderdeel van het besluitvormingsproces, maar de teams maken uiteindelijk de beslissing. En sommige teams hebben een twijfelachtige smaak of besluitvorming” , legt de Duitser uit. Twijfels bij helft van de F1-coureurs

Ondanks dat hij zijn kansen voor een F1-stoeltje erg laag inschat, ligt dat volgens Hulkenberg niet aan zijn talent. De coureur heeft namelijk de nodige twijfels bij een gedeelte van de coureurs die momenteel in de Formule 1 rijden.

“Het is een interessante situatie in F1 op het moment. Ik heb het gevoel dat de top tien coureurs, misschien top twaalf, van een heel hoge kwaliteit zijn en echt steengoede coureurs zijn. En dan heb je de onderste helft. De kwaliteit daarvan is niet zo hoog als die vroeger was. En er zijn natuurlijk ook nog andere factoren. Vanuit mijn ogen is dat nogal jammer en teleurstellend om te zien, maar dat is de manier waarop het gaat” , concludeert Hulkenberg.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hulkenberg: ‘Sommige teams hebben twijfelachtige besluitvorming’