Het laatste formule 1 nieuws

Hülkenberg tekent contract bij Aston Martin en Mercedes

Hülkenberg tekent contract bij Aston Martin en Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Racing Point Na 2019 was het gedaan met de carrière van Hülkenberg in de Formule 1 . Renault nam afscheid van de ervaren coureur uit Emmerik. Het team had namelijk besloten om Esteban Ocon naast Daniel Ricciardo te zetten. Hülkenberg stapte eind 2016 over van Force India naar de Franse ploeg in de hoop podiums en zeges te scoren. Helaas voor Hülkenberg lukte het niet om die doelen te bewerkstelligen.

In 2020 deed Racing Point echter drie keer een beroep op Hülkenberg. Sergio Perez kon vanwege een positieve coronatest niet deelnemen aan de races op Silverstone en in Duitsland was Lance Stroll niet in staat om te rijden. Hoewel hij weinig meters had gereden dat jaar, wist hij te imponeren gedurende deze invalbeurten. Red Bull Racing overwoog zelfs om de 33-jarige Hulk te contracteren als teamgenoot van Verstappen, maar het team koos uiteindelijk voor Perez.

Hülkenberg is echter niet vergeten voor 2021. Aston Martin en Mercedes willen graag Hülkenberg achter de hand houden voor het geval een van hun coureurs niet kan rijden. Mercedes kan in principe een beroep doen op Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries, maar de Belg en de Nederlander komen ook uit in de Formule E. Hierdoor kunnen ze niet bij alle Formule 1-races aanwezig zijn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hülkenberg tekent contract bij Aston Martin en Mercedes