Het laatste formule 1 nieuws

Hülkenberg: 'Verstappen zal in zijn carrière veel kampioenschappen binnenhalen'

Hülkenberg: ‘Verstappen zal in zijn carrière veel kampioenschappen binnenhalen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen Nico Hülkenberg is ervan overtuigd dat Max Verstappen de komende jaren meerdere wereldtitels gaat binnenslepen en denkt dat hij dit seizoen al een hele goede kans maakt om de hoofdprijs binnen te slepen. Toch benadrukt hij dat men Mercedes nog zeker niet moet afschrijven, omdat de Duitse renstal nog wel wat verrassingen in petto lijkt te hebben.

Verstappen is momenteel bezig met zijn beste Formule 1-seizoen tot nu toe. Voor het eerst in zijn carrière kan de Nederlander écht meevechten om de wereldtitel. Na negen races staat Verstappen bovenaan het wereldkampioenschap, met 32 punten voorsprong op Lewis Hamilton . Red Bull staat eveneens bovenaan het klassement bij de constructeurs en heeft nu een voorsprong van 44 punten op Mercedes. “Het is heel simpel. Red Bull heeft een betere en snellere auto”, vertelt Hülkenberg in gesprek met het Duitse RTL . “Dit in tegenstelling tot alle voorgaande jaren. Met de regelwijzigingen in de winter verloren ze minder dan Mercedes, als gevolg daarvan liggen ze nu voor.”

“Volgens mij is het nog niet beslist”, benadrukt Hülkenberg. “Ik zou Mercedes zeker nog niet afschrijven. Ze zullen zeker nog iets achter de hand hebben, inclusief updates en verbeteringen van de bolide.” De reservecoureur van Aston Martin is gefascineerd door het duel tussen Hamilton en Verstappen en denkt dat laatstgenoemde goede kans maakt op de wereldtitel. “Max zal in zijn carrière nog voor veel wereldkampioenschappen vechten en binnenhalen. Hij surft momenteel op een hele goede golf van succes en heeft daarnaast veel zelfvertrouwen in zichzelf en zijn auto.” Hechte vriendschap

Verstappen en Hülkenberg kennen elkaar al ontzettend lang en zijn door de jaren heen goed bevriend geraakt. Inmiddels wonen ze allebei in Monaco. “De lange vriendschap verbindt ons. Het feit dat ik ook Nederlands spreek, zorgt ook voor een zekere hechte band”, lacht hij. “Ik denk dat we het goed met elkaar kunnen vinden en dat we elkaar goed aanvoelen”, aldus Hülkenberg. Wordt Verstappen dit jaar wereldkampioen?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hülkenberg: ‘Verstappen zal in zijn carrière veel kampioenschappen binnenhalen’