Het laatste formule 1 nieuws

Hülkenberg vervangt Perez tijdens Britse Grand Prix

Hülkenberg vervangt Perez tijdens Britse Grand Prix

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nico Hülkenberg maakt dit weekend zijn rentree in de Formule 1. De Duitser is door het team van Racing Point opgetrommeld als vervanger van Sergio Perez, die donderdag positief werd getest op het coronavirus.

Hülkenberg kwam zonder Formule 1-stoeltje te zitten nadat hij eind vorig jaar moest vertrekken bij het team van Renault. De 32-jarige Duitser maakt dit weekend echter zijn onverwachte rentree als vervanger van Sergio Perez.

Hülkenberg is geen onbekende van het team van Racing, aangezien hij al vijf jaar voor het team heeft gereden toen de renstal nog als Force India door het leven ging. In 2011 was hij de reserverijder bij het team uit Silverstone, waarna hij in 2012 en vervolgens na een kort uitstapje naar Sauber ook van 2014 tot en met 2016 weer uitkwam voor het team. Zijn ervaring in de Formule 1 en zijn verleden bij het team maken hem volgens Racing Point ‘de ideale vervanger’ van Sergio Perez dit weekend. ‘Het voelt nog een beetje onwerkelijk’

“Ik was onderweg naar de Nürburgring voor een andere race toen ik een telefoontje kreeg van Otmar [Szafnauer, de teambaas van Racing Point]”, vertelt Hülkenberg. “Dat was nog geen 24 uur geleden, dus het voelt nu nog een beetje onwerkelijk, maar ik hou wel van een uitdaging en dit is er zeker eentje! Het is natuurlijk een moeilijke situatie voor het team en voor ‘Checo’. Hij is een maatje van mij en een oud-teamgenoot, dus ik wens hem een spoedig herstel toe. Ik zal het zo goed mogelijk proberen te gaan doen voor het team.”

Hülkenberg werd vrijdag pas minder dan tien minuten voor de start van de eerste vrije training toegelaten tot de paddock in Silverstone, in afwachting van de uitslag van zijn coronatest. Toen die negatief bleek te zijn kon de Duitser eindelijk aan de slag en meteen de baan op voor de eerste oefensessie. Oh, hi there! � @HulkHulkenberg � #BritishGP �� @RacingPointF1 https://t.co/7xDpR8MGfz — Formula 1 (@F1) Fri Jul 31 10:11:20 +0000 2020 Alsnog kans op een podiumfinish?

Hülkenberg reed al 177 races in de Formule 1, maar finishte geen enkele keer op […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hülkenberg vervangt Perez tijdens Britse Grand Prix