Het laatste formule 1 nieuws

Hulkenberg vreest doemscenario: "Dan is mijn F1-boek definitief gesloten"

Hulkenberg vreest doemscenario: “Dan is mijn F1-boek definitief gesloten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Weliswaar viel Nico Hulkenberg vorig seizoen twee keer in bij Force India en is hij dit jaar reservecoureur voor Aston Martin en Mercedes , de Duitser had toch liever een fulltime Formule 1-zitje gehad. Na zijn gedwongen afscheid van de sport aan het einde van 2019 zocht hij naarstig naar een nieuw stoeltje.

In 2020 vond hij die niet en ook in 2021 greep hij ernaast. Lang was hij in de running voor het tweede Red Bull -zitje, maar uiteindelijk viel de keuze op Sergio Perez. Inmiddels is Hulkenberg druk bezig met het zoeken naar een nieuw Formule 1-stoeltje.

Daarin is hij realistisch. Hij weet dat men bij de topteams niet op hem zit te wachten, zo vertelt hij in gesprek met het Duitse Bild als hij wordt gevraagd welke teambazen hij tegenwoordig allemaal opbelt om te vragen naar een stoeltje.

“Die van Mercedes, Red Bull en Ferrari natuurlijk”, zo begint hij al lachend. “Maar even serieus. Ik denk dat iedereen wel begrijpt dat de deuren naar de topteams voor mij gesloten zijn”, aldus de coureur met 179 Formule 1-Grands Prix achter zijn naam.

Dat hij inmiddels al voor het tweede seizoen op rij aan de zijlijn staat, maakt zijn kans op een terugkeer ook niet groter. Maar, ook zeker niet onmogelijk, meent The Hulk . “Ik mis het racen best wel een beetje en ik heb het gevoel dat ik nog steeds iets te bieden heb als coureur.”

“Mijn leven is iets meer relaxed sinds ik niet meer fulltime in F1 ben”, vervolgt hij. “Als coureur moet je elk weekend presteren. Elk weekend moet je je mannetje staan. Je wordt geanalyseerd en ligt constant onder een vergrootglas. Dat heb je pas door als je niet meer in de sport aanwezig bent. Het was goed om even wat afstand te hebben, want het gaf me de kans om te reflecteren over de laatste tien jaar”, aldus Hulkenberg.

“Ik wil niet op de details ingaan”, zo gaat de Duitser verder als hij wordt gevraagd of hij met kleinere teams als Williams en Haas in contact staat. Hij weet in ieder geval wel dat zijn tijd dringt. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hulkenberg vreest doemscenario: “Dan is mijn F1-boek definitief gesloten”