Het laatste formule 1 nieuws

Hülkenberg wil met oog op 2022 betrokken blijven bij F1

Hülkenberg wil met oog op 2022 betrokken blijven bij F1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Racing Point Nico Hülkenberg zal in 2021 dienst doen als de officiële reservecoureur van Aston Martin F1. Dat heeft is inmiddels bevestigd door de Duitser. Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer maakte de wens om Hülkenberg weer aan te trekken vorige week al bekend. Maar de Duitse Formule 1 coureur uit Emmerik wil meer dan een reserverol bij Aston Martin.

Op de vraag van het Duitse tijdschrift CQ of hij samen met Sebastian Vettel in 2021 zijn comeback gaat maken, reageert de Hulk nuchter. “Sebastian heeft al een teamgenoot [Lance Stroll, zoon van de teameigenaar, red.], dus ik zal zeker niet meteen in de auto stappen”, aldus de 33-jarige beroepscoureur.

“Maar ik wil wel in de buurt van de Formule 1 blijven, om zo te proberen alsnog een plek te vinden voor 2022”, vervolgt Hülkenberg. “Wie weet wat er dit jaar gaat gebeuren. Ik laat het allemaal gewoon op me afkomen. Voor dit jaar moet ik misschien weer invallen, net zoals in 2020”, aldus de Duitser met een glimlach op zijn gezicht.

Hülkenberg wil, als hij een aanbod krijgt, niet terecht komen in de achterhoede van het veld. “Ik moet niet per se race, om er maar bij te horen. Er zijn gesprekken geweest met andere teams, maar we hadden geen raakvlakken. Ik ben niet bereid om tegen elke prijs te racen”, aldus de Hulk.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hülkenberg wil met oog op 2022 betrokken blijven bij F1