Het laatste formule 1 nieuws

Hulkenberg wil naar IndyCar: 'Na F1 is dit het best mogelijke alternatief'

Hulkenberg wil naar IndyCar: ‘Na F1 is dit het best mogelijke alternatief’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens McLaren- CEO Zak Brown is er een grote kans dat Nico Hulkenberg de overstap gaat maken naar de IndyCar Series. De voormalig Formule 1 -coureur staat hoog op het lijstje van potentiële kandidaten bij het team en testte op maandag de Arrow McLaren.

Vorige maand liet Hulkenberg nog weten dat het hoofdstuk Formule 1 definitief voor hem is afgesloten. De kansen van de Duitser om nog terug te keren naar de sport lijken verkeken. Hulkenberg wil zich daarom gaan focussen op andere raceklassen.

Afgelopen maandag heeft de Duitser deelgenomen een IndyCar-test met Arrow McLaren. “Ik denk dat agressieve coureurs beloond worden in de IndyCar. Nico is zo’n coureur die bovenop het stuur klimt, zoals ze hier in Amerika zeggen. Ik kijk er echt naar uit om hem aan het werk te zien. Ik denk dat hij ervan zal genieten. Fernando [Alonso] en Marcus [Ericsson] hebben er in ieder geval wel van genoten” , vertelt Zak Brown op de Nederlandse tak van Motorsport.com . IndyCar de meest interessante optie voor Hulkenberg

Hulkenberg zal wel nog even geduld moeten hebben, want McLaren gaat volgend seizoen nog niet fulltime aan de slag met drie auto’s. Dat zal pas gebeuren in 2023. “Nico wil zien wat IndyCar inhoudt en wij zijn benieuwd hoe Nico het gaat doen. Dat zal allemaal deel uitmaken van het proces zodra we knopen doorhakken wat betreft die derde auto en wie we ermee laten rijden. Nico staat echter hoog op het kandidatenlijstje” , gaat Brown verder.

Hulkenberg ziet het in ieder geval wel zitten om in de IndyCar te gaan rijden. “Ik heb zo goed als een jaar niet meer achter het stuur gezeten, sinds die last minute invalbeurt op de Nürburgring. Ik kijk er naar en heb ik het gevoel dat ik nog wel wat goede rondjes in mijn rechtervoet heb. Ik wil dan ook vooral de auto ontdekken. Ik heb de laatste paar races gekeken en mijn hart ligt echt bij de single-seaters. De Formule 1 gaat niet meer gebeuren, dus dan kijk je naar het best mogelijke alternatief. IndyCar is absoluut een interessante optie.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hulkenberg wil naar IndyCar: ‘Na F1 is dit het best mogelijke alternatief’