Het laatste formule 1 nieuws

Hutspot sluit webshop en winkels, minder faillissementen in oktober, Suitable opent winkel in België

Hutspot sluit webshop en winkels, minder faillissementen in oktober, Suitable opent winkel in België

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

0 Comments

Lifestylewinkel Hutspot sluit de webshop en twee winkels en er zijn weer minder faillissementen in oktober. Verder: Winkeliers vinden de coronamaatregelen ‘niet echt een ramp’. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 15 november.

Foto: Textilia

Suitable opent winkel in België

Mannenmodeformule Suitable opent binnenkort zijn eerste winkel in België, zo meldt het merk. De nieuwe zaak komt in Antwerpen, een exacte openingsdatum is nog niet bekend gemaakt. Het is de 16 e fysieke locatie voor Suitable. Het label heeft naast een webshop winkels in onder meer Haarlem, Amsterdam, Arnhem, Rotterdam, Maastricht en Amersfoort. Suitable werd opgericht in 1996 door Raoul van Dun, die nog steeds aan het hoofd van het kledingbedrijf staat.

Hutspot sluit webshop en winkels

Het doek valt eind dit jaar definitief voor lifestyleconcept Hutspot, zo meldt onder meer Retailtrends . De huidige webshop Hutspot.com stopt en uiterlijk 31 december gaan de twee winkels in Eindhoven en Amsterdam dicht. Hutspot, opgericht in 2012, ging eind 2020 op de fles, maar kreeg in februari dit jaar een tweede kans om in afgeslankte vorm verder te gaan onder de nieuwe eigenaar Dille & Kamille. Dat is, naar nu blijkt, geen succes geworden. “De formule zat niet doordacht genoeg in elkaar”, zegt een woordvoerder. “De klanten die terugkwamen, hadden niet de beleving die ze verwachtten. Het is ook niet gelukt om nieuwe klanten te trekken. En dan moet er maandelijks veel geld bij. Daarom is besloten er een punt achter te zetten: terug naar de tekentafel.” Een van de oprichters van de formule, Nick van Aalst, werkt de komende maanden aan een nieuw strategisch plan voor een herintroductie van het merk. Voor de 21 medewerkers wordt een passende functiegezocht bij Dille & Kamille. Volgens de woordvoerder is bewust niet gekozen voor een faillissement. “De eigenaar wil het zorgvuldig afwikkelen. Mensen die in consignatie leveren, krijgen netjes hun spullen terug. En we gaan in overleg met de andere leveranciers om tot passende afspraken te komen.”

Minder faillissementen in oktober

Het stoppen van de coronasteun heeft in oktober niet geleid tot een meer faillissementen, meldt het Centraal Bureau […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hutspot sluit webshop en winkels, minder faillissementen in oktober, Suitable opent winkel in België