Het laatste formule 1 nieuws

"Ik denk dat ik nu wel een kans maak tegen Max Verstappen, het ligt nu genuanceerder"

“Ik denk dat ik nu wel een kans maak tegen Max Verstappen, het ligt nu genuanceerder”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pierre Gasly reed slechts een half jaar in dienst bij Red Bull en werd in 2019 na een magere serie vervangen door Alex Albon. Eenmaal terug bij Toro Rosso/AlphaTauri is de 24-jarige Fransman helemaal opgebloeid, met als hoogtepunt zijn overwinning dit jaar in Monza. Gasly had graag een herkansing als teamgenoot van gekregen, maar dat stoeltje ging naar Sergio Perez. Toch had de Fransman het graag willen proberen. “Ik denk dat ik nu, met dezelfde auto, wel een kans zou hebben gehad tegen Max Verstappen “, aldus Gasly in een groot interview met het Duitse Auto, Motor und Sport. “Maar het ligt wel wat genuanceerder. Ik weet nu beter wat ik kan. Als ik de juiste auto, zoals dit jaar, kan ik erg sterk presteren. Ik heb dat ook laten zien. Ook vorig jaar al bij Toro Rosso met mijn podium in Brazilië. Ik zal blijven vechten en gas blijven geven om een herkansing te krijgen. Mijn doel om wereldkampioen te worden staat nog altijd.”

Gasly weet waar het in zijn periode bij Red Bull naast Verstappen mis ging. “Ik zat pas in mijn tweede jaar in de Formule 1. Nu ben ik een betere coureur. Constanter en meer ervaren. In 2021 verwacht ik nog beter te worden. En het jaar daarna weer. In de Formule 1 is ervaring extreem belangrijk. Ik heb geleerd hoe ik beter met het team kan samenwerken en meer uit alle teamleden kan halen. En hoe ik me optimaal kan voorbereiden op een raceweekend en om moet gaan met problemen en teleurstellingen.”

Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video’s over auto’s, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video’s van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal .

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Ik denk dat ik nu wel een kans maak tegen Max Verstappen, het ligt nu genuanceerder”