Het laatste formule 1 nieuws

'Ik heb in de Formule 1 genoeg blauwe vlaggen gezien'

‘Ik heb in de Formule 1 genoeg blauwe vlaggen gezien’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean zette zaterdag een uitstekende prestatie neer in de IndyCar . Hoewel hij van pole position aan de start mocht verschijnen, moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een tweede eindpositie. Nederlander Rinus van Kalmthout was de snelste van de dag.

Grosjean is blij dat hij in Amerika weer voor de voorste plaatsen mee kan strijden. “Ik heb in de Formule 1 genoeg blauwe vlaggen gezien”, stelde hij na de race. “Vandaag was ik degene die op jacht was. Ik had gehoopt dat er meer blauwe vlaggen werden gezwaaid voor andere coureurs, maar zo zijn de regels in IndyCar nou eenmaal niet. Omdat achterblijvers ook push-to-pass gebruiken, is het lastiger om ze in te halen.“

De coureur had het gevoel dat hij de race kon wonnen. “Het voelt als de goede oude tijd. Dat was genieten. Hij was enorm snel, zijn strategie was uiteindelijk ook de beste dus konden we hem niet verslaan. Ik heb wel geleerd dat ik de hele race gewoon moet pushen. Het is niet zo dat als je een voorsprong van zeven seconden hebt, je gewoon gaat winnen.”

Grosjean nam afgelopen seizoen bij Haas afscheid van de Formule 1 na een zwaar ongeluk. Mercedes biedt hem dit seizoen de kans om alsnog een mooi afscheid te krijgen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Ik heb in de Formule 1 genoeg blauwe vlaggen gezien’