Het laatste formule 1 nieuws

"Ik me kan meten met Lewis en Max Verstappen, maar je moet voorzichtig zijn met dit soort uitspraken"

“Ik me kan meten met Lewis en Max Verstappen, maar je moet voorzichtig zijn met dit soort uitspraken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lando Norris is bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 1 en overtuigt in het nog prille seizoen. De 21-jarige Brit doet het beter dan zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo en na vier races heeft Norris de resultaten P5, P3, P4 en P8 achter zijn naam staan. Het verschil met Mercedes-coureur Valtteri Bottas bedraagt slechts zes punten. Lando denkt ook dat hij zich kan meten met Max Verstappen en Lewis Hamilton. Norris krijgt in een interview met GPFans de vraag voorgelegd of hij ooit wereldkampioen zou kunnen worden. “Ik wil graag ja antwoorden, maar ik ga niet zeggen dat ik beter ben dan alle andere coureurs. Ik ben tevreden met mijn prestaties tot nu toe en rij op een niveau dat goed genoeg is om races te winnen en misschien ooit wereldkampioen te worden.”

“Ik ben nog niet op topniveau, maar ik voel dat ik veel goed doe”, zo vervolgt de McLaren-coureur. “Met enkele kleine verbeteringen kan ik misschien ooit volmondig ja zeggen op deze vraag. Ik zit op het niveau dat ik me kan meten met Lewis en Max, maar je moet voorzichtig zijn met dit soort uitspraken. Ik zeg niet dat ik ze 100 procent zeker ga verslaan, maar ze zullen hard moeten werken om mij voor te blijven.”

Om wereldkampioen in de Formule 1 te worden, is het materiaal extreem belangrijk. Voorlopig blijft de McLaren nog achter bij de bolides van Mercedes en Red Bull. “Ik kijk niet al te ver vooruit naar de toekomst. Ik heb mezelf nooit veel complimenten gegeven, ben altijd hard naar mezelf en denk dat het altijd beter kan. Maar tot nu toe ben ik tevreden over mijn seizoen tot nu toe. Ik voel dat, als ik in een winnende auto zou zitten, ik zeker races zou kunnen winnen. Het zelfvertrouwen is groot, of het nu regent of niet, ik voel dat ik op de toppen van mijn kunnen presteer en dat ik trots op mezelf kan zijn.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Ik me kan meten met Lewis en Max Verstappen, maar je moet voorzichtig zijn met dit soort uitspraken”