Het laatste formule 1 nieuws

'Ik respecteer dat Mercedes en Red Bull elk weekend voor de winst strijden'

‘Ik respecteer dat Mercedes en Red Bull elk weekend voor de winst strijden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De eerste één-twee van dit seizoen staat op naam van McLaren. Daniel Ricciardo reed zonder al te veel problemen naar de overwinning, gevolgd door teamgenoot Lando Norris. De Australiër behaalde ook nog eens de snelste raceronde, waardoor het team het maximale resultaat op zondag wist te behalen.

De week daarvoor, op het circuit van Zandvoort, ging het echter mis voor McLaren. Het team haalde daar slechts één punt binnen. “We moeten nu voorzichtig zijn, want een week geleden in Zandvoort werden we totaal vernield. Des te meer reden voor ons om hard te werken om te voorkomen dat we in de toekomst weer in deze situatie terechtkomen” , waarschuwt teambaas Andreas Seidl tegenover Motorsport-Total.com .

De race in Monza was compleet het tegenovergestelde. “Ik ben onder de indruk van hoe het team en Daniel onder druk hebben gepresteerd. Maar we hadden ook een competitieve auto en wisten dat er veel punten mogelijk waren. Zelfs zonder de crash [tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton] controleerden we de race goed. We hadden de gaten achter Daniel en Lando onder controle. De pitstops, het bandenmanagement en de strategie waren perfect.” McLaren wil terugkeren naar de top

“Wat ik zo respecteer aan Mercedes en Red Bull is dat ze een auto hebben waarmee ze elk weekend voor de overwinning kunnen strijden. Een één-twee is een sensationeel resultaat, maar nogmaals, zeven dagen daarvoor werden we totaal vernietigd in Zandvoort. We liggen nog steeds achter” , gaat Seidl verder.

“Dagen als vandaag zijn de beste motivatie om net zo ijverig door te gaan. Ik ben erg blij dat Daniel vooruitgang heeft geboekt sinds de zomerstop en Lando is sowieso in ongelooflijke vorm. Dat is precies de drive die we nodig hebben als we de strijd tegen Ferrari willen winnen en terug willen keren naar de top van de Formule 1.” Met de dubbele podiumfinish staat McLaren weer terug op P3 in het constructeurskampioenschap.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Ik respecteer dat Mercedes en Red Bull elk weekend voor de winst strijden’