Het laatste formule 1 nieuws

"Ik vind het geweldig dat Mick zijn opwachting maakt in de F1, de Schumacher-naam hoort thuis in de sport"

“Ik vind het geweldig dat Mick zijn opwachting maakt in de F1, de Schumacher-naam hoort thuis in de sport”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher maakte afgelopen weekend zijn eerste meters in de Haas F1-bolide. “Ik vind het geweldig, het is een familie waar ik veel respect voor heb,” waren de enthousiaste woorden van FIA-president Jean Todt over de terugkeer van de Schumacher-naam op een F1-auto . Todt: “Mick kan het maximale uit de auto halen.” “Ik vind het geweldig dat Mick zijn opwachting maakt in de Formule 1, de Schumacher-naam hoort thuis in de sport. Ik heb een goede band met hem, ik heb hem op zien groeien. Zo lang alles goed gaat met hem, ben ik tevreden. Hij heeft al laten zien dat hij het maximale uit een auto kan halen. Als hij v olgend jaar over een auto beschikt die gelijkwaardig is aan die van Romain Grosjean en Kevin Magnussen, kunnen we zijn kwaliteiten nogmaals toetsen. Voor nu kan ik alleen maar hopen dat Mick het goed zal doen en dat de auto’s qua prestaties in de toekomst dichterbij die van Mercedes komen.”

Todt discreet over Michael Schumacher
Todt heeft zich tevens uitgelaten over de vader van Mick, met wie hij in de periode 2000-2004 vijf WK-titels binnen wist te slepen bij Ferrari. “Zoals iedereen weet heeft Michael een zwaar ongeluk gehad in december 2013. Ik ben erg discreet over dit onderwerp, maar voor nu kan ik melden dat Michael wordt behandeld zodat hij weer een ‘normaal leven’ kan gaan leiden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Ik vind het geweldig dat Mick zijn opwachting maakt in de F1, de Schumacher-naam hoort thuis in de sport”