Het laatste formule 1 nieuws

'Ik weet dat de kans steeds kleiner wordt dat ik vijf wereldtitels win'

‘Ik weet dat de kans steeds kleiner wordt dat ik vijf wereldtitels win’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniel Ricciardo is bezig aan zijn elfde seizoen in de Formule 1 , en wordt op 1 juli ook alweer 32 jaar. De tijd tikt voor de Australiër die nog altijd op jacht in naar een wereldtitel. Bij McLaren moet het echter gaan gebeuren. Toekomstig wereldkampioen?

Ricciardo debuteerde in 2011 op relatief late leeftijd in de Formule 1 bij HRT, en had met zijn overstap van Australië naar Europa misschien ook wel wat meer tijd nodig. De man van de grote glimlach is echter niet meer weg te denken uit de F1. Hij heeft een fenomenale inhaalactie in huis, en sommigen zien in hem een toekomstig wereldkampioen.

‘’Ik ben al in de dertig. Ik wil zo lang als ik kan hier rijden. Mijn leeftijd maakt me niet langzamer, nu nog niet in elk geval en ook de komende jaren niet. Als ik nog hongerig en toegewijd blijf, dan kan ik de deur naar een eventuele titel open houden. Ik ben me ervan bewust dat de kans steeds kleiner wordt dat ik nog vijf titels ga pakken. Maar om er eentje te winnen, daarvoor heb ik nog genoeg tijd. En McLaren is absoluut het team waar mijn ambitie ligt. Ik hoop deze periode veel successen te boeken’’, zegt Ricciardo tegenover Motorsport.com . Ricciardo is altijd vrolijk

Ricciardo heeft zijn topvorm bij McLaren nog niet gevonden, maar de sfeer is opperbest. ‘’Ze doen er alles aan om die laatste procenten eruit te halen. En ze staan overal voor open. Ze hebben al lange tijd geen titel gewonnen maar ze proberen continu beter te worden, te evolueren, bij de tijd te blijven. Die mindset creëert een prettige energie binnen het team. En dat is echt cool.’’

Ricciardo zorgt echter overal voor een vrolijke inbreng. ‘’Misschien is het mijn persoonlijkheid maar ik heb in elke omgeving plezier gehad. In het laatste deel van 2018, mijn laatste races bij Red Bull, was ik wat meer down en gefrustreerd maar dat kwam meer door de pech die we dat jaar hadden. Dat had niets te maken met het team om me heen’’, besluit de coureur […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Ik weet dat de kans steeds kleiner wordt dat ik vijf wereldtitels win’