Het laatste formule 1 nieuws

Ilott over Formule 1-kans: “Bevind me in zeer goede positie”

Ilott over Formule 1-kans: “Bevind me in zeer goede positie”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari-junior Callum Ilott denkt dat hij nog altijd een goede kans maakt om op de Formule 1-grid te komen, ondanks dat hij dit jaar aan de zijlijn staat.

Calum Ilott moet het dit jaar doen met een rol als testcoureur bij Ferrari en reserverijder bij Alfa Romeo , na vorig jaar vice-kampioen te zijn geworden in de Formule 2. Voormalig concullega’s Mick Schumacher, Yuki Tsunoda en Nikita Mazepin maakten ondertussen wel hun opwachting op de Formule 1-grid. De 22-jarige Brit heeft echter goede hoop dat hij zich in de toekomst bij hen kan voegen. Lees ook:

Red Bull verhuist Tsunoda naar Italië om vertrouwen terug te vinden Schumacher blij met vriendschap Vettel: “Ik krijg veel advies”

Ilott hoopt dat de goede prestaties van Schumacher en Tsunoda hierbij kunnen helpen. “Yuki maakte een geweldige indruk in Bahrein. Dat was echt heel goed om te zien”, zegt Ilott, die zichzelf dit jaar scherp houdt in de GT World Challenge Europe Endurance Cup, tegen Motorsport.com . “Het was goed om te kunnen zeggen: ‘Kijk, hier is die ene kerel [waar ik vorig jaar boven ben geëindigd in het kampioenschap] toe in staat. Wat Mick betreft, we weten allemaal dat hij vaak wat tijd nodig heeft. Maar als hij er eenmaal staat, dan staat hij er ook. Je kan nu al zien dat zijn snelheid aan het verbeteren is. Ik vind dat ze een goede job doen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ze hun draai hebben gevonden, en daarna wordt het makkelijker voor mij om te zeggen: ‘Kijk, ik ben degene die tussen deze twee gasten in is geëindigd!‘”

”Ik ben dus nog steeds van mening dat ik me in een zeer goede positie bevind”, vervolgde hij. ”Ja, ik moet een jaar wachten. En ik heb ook wel gezien dat mensen twee jaar moesten wachten. Maar ik focus me gewoon op het zo goed mogelijk presteren in de GT’s en tijdens de vrije trainingen, en dan komt er hopelijk vanzelf een kans.” Ilott kwam eerder dit jaar voor Alfa Romeo de baan op tijdens de eerste vrije training in Portugal. Later […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ilott over Formule 1-kans: “Bevind me in zeer goede positie”