Het laatste formule 1 nieuws

'Imola grootste kanshebber om Grand Prix van Vietnam te vervangen in 2021'

‘Imola grootste kanshebber om Grand Prix van Vietnam te vervangen in 2021’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Imola is de grootste kanshebber om komend seizoen de Grand Prix van Vietnam te vervangen, zo meldt RaceFans. Er is nog ruimte voor één race op de 2021-kalender, vanwege het wegvallen van de race op het Hanoi Street Circuit.

De Formule 1 bracht enkele weken geleden de voorlopige racekalender voor 2021 naar buiten. Enige tijd later werd deze ook goedgekeurd en gelanceerd door de FIA. Hierop waren een aantal interessante dingen te zien. Niet alleen staan er maar liefst 23 races – het hoogste aantal races ooit – op de lijst met bestemmingen, ook is er nog één plekje te vergeven. De locatie voor de vierde ronde van het kampioenschap – zondag 25 april – moet nog aangewezen worden. Dit door het wegvallen van de Grand Prix van Vietnam. Deze zou dit jaar voor het eerst verreden worden, maar ging niet door vanwege de pandemie. Ook in 2021 wordt het gloednieuwe stratencircuit niet gebruikt. Plannen voor de race werden van tafel geveegd, nadat Duc Chung – voorzitter van het Hanoi People’s Committee – werd gearresteerd. Hij was nauw betrokken bij het evenement.

RaceFans meldt dat Imola de grote favoriet is om de vacature te vervullen. Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari – gelegen in het Italiaanse Imola – verscheen afgelopen seizoen voor het eerst sinds 14 jaar weer op de kalender. Samen met onder andere Istanbul Park en de Nürburgring, behoorde het tot een aantal van de noodcircuits die aan de lijst met bestemmingen werden toegevoegd vanwege het coronavirus. Het Autodromo do Algarve in Portugal zou ook tot de mogelijkheden behoren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Imola grootste kanshebber om Grand Prix van Vietnam te vervangen in 2021’