Het laatste formule 1 nieuws

'Imola met overheidssteun dicht bij nieuwe F1-deal'

‘Imola met overheidssteun dicht bij nieuwe F1-deal’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met hernieuwde investeringen vanuit nationale en lokale overheden hoopt het Italiaanse circuit vanaf 2022 vast op de kalender te staan. Het circuit zou daarmee de Grand Prix van China kunnen vervangen.

In de chaos van het door corona geteisterde 2020 zagen we veel ongewone circuits voorbij komen op de uiteindelijke F1-kalender. Naast het debuut van Portimao en Mugello kwamen enkele klassiekers zoals de Nürburgring, Istanbul Park en Imola terug.

Geen van deze circuits kreeg echter een vaste plek op de kalender, al werden Imola, Portimao en Istanbul Park dit seizoen alsnog weer opgeroepen als invallers. Het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari werkt echter hard aan een manier om daar verandering in te brengen. Staatskas

Volgens de gelekte kalender voor volgend jaar staat het circuit op de nominatie om een eventueel afgelaste Grand Prix van China te vervangen, maar is er wederom geen vaste plek gereserveerd. Met investeringen vanuit de Italiaanse overheid doet het circuit nu echter alsnog een gooi naar een echte deal, zo meldt Italy24News .

Minister-president Mario Draghi heeft de Automobile Club d’Italia (ACI) mandaat gegeven om een contract met de Formule 1 te bemachtigen. De kosten zijn niet gering: elk jaar zal er minimaal 20 miljoen euro neergeteld moeten worden voor de F1 race.

De Grand Prix zullen grotendeels worden gefinancierd door Draghi’s kabinet : in totaal wordt er maar liefst 12 miljoen euro uit de staatskas gehaald. De overige acht miljoen wordt bijgelegd door de regionale overheid van Emilia-Romagna (5 miljoen), lokale bedrijvenvereniging Con.Ami (2 miljoen) en de ACI (1 miljoen). Trots van Italië

Regio-president Stefano Bonaccini is dolblij met de steun van de Italiaanse overheid. De fondsen maken het eindelijk mogelijk om Imola terug te krijgen op de kalender, waar het circuit volgens Bonaccini thuishoort:

“We zijn nu nog maar één stap verwijderd van een historische mijlpaal en na de daadkracht van de overheid kunnen we het eindelijk aankondigen. De Grand Prix van Emilia-Romagna zal [volgens het voorstel] voor 2022 bevestigd worden en tot 2025 [op de kalender blijven]. Met de handtekening van minister-president Draghi heeft de overheid een voorstel voor een meerjarige deal gesteund om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Imola met overheidssteun dicht bij nieuwe F1-deal’