Het laatste formule 1 nieuws

IN BEELD: Alfa Romeo lanceert haar nieuwe C41-wagen voor 2021

IN BEELD: Alfa Romeo lanceert haar nieuwe C41-wagen voor 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alfa Romeo heeft zojuist de auto gelanceerd waarin Antonio Giovinazzi en Kimi Räikkönen aankomend seizoen op de baan zullen verschijnen: de Alfa Romeo C41. Benieuwd hoe deze spiksplinternieuwe bolide eruit ziet? Scroll dan snel naar beneden.

De Formule 1-wagens voor 2021 lijken in grote lijnen enorm op hun voorgangers. De veranderingen aan de auto’s zijn dit seizoen veel minder aangrijpend dan in vorige jaren het geval was, en dat is niet zonder reden. De coronacrisis heeft voor flinke kopzorgen gezorgd bij de verschillende Formule 1-teams, waarna besloten werd om de reglementen grotendeels hetzelfde te houden. Pas in 2022 zullen de reglementen in zijn geheel op de schop gaan. Hierdoor zijn de nieuwe bolides voor 2021 als het ware een doorontwikkeling van de bolides van het afgelopen seizoen. Wel zijn er enkele veranderingen doorgevoerd aan bijvoorbeeld de vloer, waardoor de wagens minder downforce zullen hebben dan voorheen het geval was.

Alfa Romeo is – na McLaren en AlphaTauri – het derde team dat haar nieuwe bolide voor het aanstaande Formule 1-seizoen heeft onthuld. Vanochtend trok het team vanuit Warschau in Polen het doek van de C41. Hieronder zie je de eerste beelden van deze nieuwe auto. De data van de overige lanceringen vind je hier .

Lees het hele artikel op de volgende pagina IN BEELD: Alfa Romeo lanceert haar nieuwe C41-wagen voor 2021