Het laatste formule 1 nieuws

In beeld: De Formule 1-teams komen aan in Bahrein

In beeld: De Formule 1-teams komen aan in Bahrein

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1-teams zijn inmiddels aangekomen in Bahrein. Dit weekend worden daar de wintertestdagen verreden, waarna op zondag 28 maart de eerste Grand Prix van het nieuwe jaar volgt. Hierbij vast een overzichtje ter opwarming.

De testdagen zijn een ontzettend belangrijk moment voor de Formule 1-teams. Hier wordt voor het eerst een goed beeld gecreëerd van waar de nieuwe wagen staat ten opzichte van de concurrentie. Ook wordt er zoveel mogelijk data verzameld. Als blijkt dat bepaalde onderdelen of afstellingen niet goed werken, is er nog tijd om deze aan te passen. Daarnaast kunnen coureurs voor het eerst wennen aan hun nieuwe auto. Het is daarom voor de verschillende formaties én de rijders belangrijk om zoveel mogelijk meters te maken.

Artikel gaat verder onder video

Wijzigingen testdagen
De afgelopen jaren werden deze testritten afgewerkt op het Circuit de Barcelona-Catalunya, in Spanje. Dit jaar zijn deze vanwege logistieke redenen – bijvoorbeeld omdat de eerste race hier ook verreden wordt – echter verplaatst naar Bahrein. Dat scheelt qua reizen, wat vandaag de dag een behoorlijke opgave is. De locatie is niet de enige wijziging. De wintertests duren normaal twee weken, verdeeld over zes dagen. Dit jaar krijgen de teams slechts drie dagen. Deze moeten verdeeld worden onder de twee coureurs van ieder team, waardoor de meeste rijders slechts anderhalve dag ter voorbereiding zullen krijgen

Tijdschema testdagen Bahrein
Het Bahrain International Circuit wordt op alle drie de testdagen om 10:00 uur lokale tijd vrijgegeven. Coureurs hebben vervolgens tot 19:00 uur lokale tijd toestemming tot het asfalt. In Nederland betekent dit dat de testdagen lopen van 08:00 uur tot 17:00 uur. Afgaand op de afgelopen jaren, worden de dagen waarschijnlijk opgedeeld in een ochtendsessie (08:00 uur tot 12:00 uur) en een middagsessie (13:00 uur tot 17:00 uur).

Lees het hele artikel op de volgende pagina In beeld: De Formule 1-teams komen aan in Bahrein