Het laatste formule 1 nieuws

In de hoogste versnelling met Arend Solleveld

In de hoogste versnelling met Arend Solleveld

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tholen – Hij houdt van alles wat herrie maakt en hard gaat. Liefst schakelt Arend Solleveld naar de hoogste versnelling, maar rust op zijn tijd door te rijden in de Jeep kan hij ook wel waarderen. Eens in de twee weken brengt hij zelfs het liefst een aantal uur in absolute stilte door. Als de Formule 1 wordt uitgezonden wil hij die geconcentreerd volgen. Dan vraagt hij geen gezellige vrienden op bezoek en blijft zijn vrouw even uit de buurt. Arend: “Het gaat maar om anderhalf uur per week dus, dat is wel acceptabel toch…?” Het kijken naar races op televisie boeit, maar leuker is om de gierende banden, brullende motoren en de geur van kokend asfalt live te beleven. De legendarische race van Max Verstappen op circuit Zandvoort mocht natuurlijk niet gemist worden. Samen met massa’s fans zorgde Arend er afgelopen september voor een oranje feest vanaf de tribune. Formule 1 races in Abu Dhabi stonden ook al tweemaal op het programma. “Samen met mijn goede kennis Henk de Jong, van De Jong Verpakkingen die een raceteam in de Formule 2 heeft. Die races gaan vooraf aan die van de Formule 1-teams en zo heb ik al een aantal keer een kijkje in de keuken mogen nemen.”

Iets minder snelle races zoals die op de TT in Assen worden gehouden, staan regelmatig op het programma. Voor de DMT in Assen, waar indrukwekkende GT3-bolides van McLaren, Ferrari, Lamborghini en natuurlijk de grote Duitse merken Audi, BMW en Mercedes het tegen elkaar opnemen, werd een korte vakantie op genomen. Als straks de Superbike motorraces worden gehouden dan heeft Arend ook zeker een kaartje. Motoren waren namelijk zijn eerste snelle ‘liefde’.

“Op jonge leeftijd deed ik als hobby aan motorcross. In die tijd was Dave Strijbos de grote held. Hij deed de dingen anders dan andere coureurs, dat trok me wel aan. Naast het racen zelf kreeg ik ook interesse in de coureurs. Michael Schumacher, Valentino Rossi en Max Verstappen, die hebben allemaal een heel eigen stijl en dat fascineert mij wel. Racen wordt steeds meer bepaald door data. Een coureur heeft tegenwoordig […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina In de hoogste versnelling met Arend Solleveld