Het laatste formule 1 nieuws

In de schaduw van Verstappen is ook Verschoor (19) op champagnejacht

In de schaduw van Verstappen is ook Verschoor (19) op champagnejacht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Richard Verschoor GettyImages Richard Verschoor schreef vorig jaar de prestigieuze Formule 3-race in Macau op zijn naam, maar de mondiale autosportpers heeft nog steeds moeite met zijn achternaam. Verschoor heet daarom op de circuitspeakers ‘For sure’.

De 19-jarige coureur van het Nederlandse MP Motorsport is in Hongarije bezig met zijn derde F3-weekend van dit jaar. Zijn seizoensstart is veelbelovend.

Je staat na twee raceweekends in Oostenrijk vijfde in het kampioenschap. Ben je tevreden?

“Ja, ik sta er best goed voor. Na vier races (er zijn twee races per weekend, red.) op de Red Bull Ring in de topvijf staan was het doel. Natuurlijk ben ik alleen tevreden als ik win, maar de realiteit is dat vooral het Prema-team nog te sterk is.”

“Ik had gehoopt dat we er dichterbij zouden zitten, maar geef ons tijd. MP Motorsport heeft enorme stappen gezet. We zijn bezig met de sprong van de middenmoot naar de top en zijn al competitief. Ik verwacht dat het alleen maar beter wordt. Aan het eind van het seizoen wil ik bij de beste drie staan. Ik probeer slim te racen: rustig blijven en punten pakken. Geen kamikaze-acties.”

Mercedes domineert de Formule 1, Prema de Formule 3. Is dat frustrerend?

“Nee. Als je bij Prema zit, rij je sowieso topvijf. Ik vind het juist gaaf hen te verslaan. Een race winnen met mijn Nederlandse team geeft veel meer voldoening. En dat gaat gebeuren. Vorig jaar waren we nog niet goed genoeg. Nu wel.” Richard Verschoor GettyImages “Overal staan puntjes op de i. We hebben keihard gewerkt. Er staat een simulator op ons hoofdkwartier in Westmaas, we hebben de auto optimaal geprepareerd en topmensen in dienst. Een wereld van verschil. Ik ben ook loyaal en wil met deze renstal in 2021 door naar de Formule 2.”

Je won eind 2019 het officieuze WK Formule 3, de Grand Prix van Macau. Daarna lag de autosport zeven maanden stil. Heb je extra lang van je zege genoten?

“Nee, zo zit ik niet in elkaar. Natuurlijk hebben we in Macau flink feestgevierd. Ik heb daarna ook nog wel een maand op een wolk […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina In de schaduw van Verstappen is ook Verschoor (19) op champagnejacht