Het laatste formule 1 nieuws

In deze auto gaat Verstappen op jacht naar zijn eerste WK

In deze auto gaat Verstappen op jacht naar zijn eerste WK

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Max Verstappen rijdt komend seizoen in een auto die, qua uiterlijk, niet heel veel afwijkt van het model van afgelopen seizoen. Dat bleek tijdens de presentatie van de nieuwe auto die de naam RB16B krijgt.

Ook de naam wijkt nauwelijks af van de de auto waarin Verstappen vorig jaar zijn rondes reed. B
Vorig jaar snelde Verstappen in de RB16 over de Formule 1-circuits, nu is aan de nieuwe bolide de letter B toegevoegd. Volgens teambaas Christian Horner gaan er zoveel technische onderdelen mee naar de nieuwe auto dat een naamswijziging niet gepast zou zijn.

Vloer en achtervleugel
Red Bull geeft aan dat de nieuwe foefjes zich vooral ‘onder de huid’ van de auto bevinden, met als belangrijkste element de nieuwe Honda-motor. Toch zijn er ten opzichte van de Red Bull van vorig jaar ook enkele kleine veranderingen aan de buitenkant te zien, met name aan de vloer en de kleinere achtervleugel. Foto: Red Bull Content Pool Woensdag kennismaken
Verstappen mag woensdag voor het eerst kennismaken met zijn nieuwe speeltje. De Limburger en teamgenoot Sergio Pérez rijden dan in de RB16B over het circuit van Silverstone. De coureurs mogen dan maximaal honderd kilometer afleggen in de nieuwe auto, wat neerkomt op zo’n 16 rondes op het Engelse circuit.

Bahrein
Over iets meer dan twee weken mogen de Formule 1-teams hun nieuwe auto’s uitvoerig gaan testen, bij de officiële testdagen op het circuit van Sakhir in Bahrein. Weer twee weken later, op 28 maart, ontbrandt daar het F1-seizoen met de eerste grand prix van het 2021.

Lees het hele artikel op de volgende pagina In deze auto gaat Verstappen op jacht naar zijn eerste WK