Het laatste formule 1 nieuws

In deze zaak in Alphen kun je in een echte Formule 1-wagen racen

In deze zaak in Alphen kun je in een echte Formule 1-wagen racen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Thomas Runhart van Esports Game Arena in Alphen test de Formule1-wagen, die het komend halfjaar te reserveren is door gameracers. In het midden eigenaar Frans Boot. ,,We hebben hem een halfjaar in bruikleen”, vertelt Thomas Runhart, van EGA, die hem eerst zelf uittest. Hij krijgt instructies van eigenaar Frans Boot. Hij is met zijn bedrijf RL Racing gevestigd boven de pitstraat van circuit Zandvoort.

Volgens Boot is de racewagen gebruikt als showcar en simulator en is het een zogenaamde ‘samengestelde’ Formule1-auto. Voor de bouw is gebruikgemaakt van verschillende ‘mallen’, zoals McLaren, Jordan, Renault en vermoedelijk Tyrrell.

De ‘lifesize showcar’ werd ook gebruikt in de Formule 1 Show, van Olav Mol en Jack Plooij, een theatertour. De coronacrisis maakte een einde aan deze shows. ,,Omdat de auto momenteel niet gebruikt kan worden bij shows en evenementen, zochten we een andere bestemming”, zegt Boot. ,,In overleg met Thomas leek de Esports Game Arena ons een prima plek om het publiek toch van de wagen te laten genieten.”

Runhart is er blij mee. ,,Ik vind het helemaal top. Superleuk om in huis te hebben. Hij staat hier mooi op ons podium, het is een echte eyecatcher.”

Hij heeft de komst van de racewagen aangekondigd op Facebook en krijgt veel positieve reacties, zegt hij. Inmiddels wordt alles voorbereid om racegamers te laten kennismaken met de auto. ,,Nu de Formule 1 weer is gestart en er weer geracet wordt, is dit natuurlijk extra actueel”, vindt Runhart. ,,Mensen kunnen hem reserveren en lekker het racegevoel beleven.”

Hoe zijn eigen ‘testrit’ is bevallen? ,,Geweldig, helemaal in racesfeer. Je zit in zo’n stoeltje, zoals de coureurs ook zitten, dat voelt best écht.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina In deze zaak in Alphen kun je in een echte Formule 1-wagen racen