Het laatste formule 1 nieuws

In Italië gaat bijna alles verkeerd voor Verstappen

In Italië gaat bijna alles verkeerd voor Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1 Na de zege op Zandvoort volgde een anticlimax op Monza. Max Verstappen werd gestraft voor een crash met Lewis Hamilton. Max Verstappen belandt met zijn auto boven op die van Lewis Hamilton. Het was een lange, eenzame wandeling voor Max Verstappen, nadat hij eenmaal uit zijn wrak was gestapt. Moederziel alleen, een minutenlange gang langs de halflege tribunes van het Autodromo Nazionale di Monza, terug naar de basis van zijn team, Red Bull. Het contrast met het oranjefeest in Zandvoort, een week eerder, kon niet groter.

Even daarvoor was Verstappen keihard gecrasht – met en óver zijn grote concurrent Lewis Hamilton. Voorvleugel diep in het grind, de achterbanden op de halo boven de helm van Hamilton. „Hij liet me geen ruimte”, klonk het verschillende keren verontwaardigd uit de mond van de Nederlander. Tot overmaat van ramp kreeg Verstappen enkele uren na de Grand Prix van Italië te horen dat hij bij de start van de volgende race, over twee weken in Sotsji, drie plaatsen naar achteren wordt gezet. Zege voor Daniel Ricciardo

De zege op Monza was uiteindelijk voor de Australiër Daniel Ricciardo, die het onverwachte cadeau extatisch vierde namens zijn team, McLaren. Tweede werd zijn Britse ploeggenoot Lando Norris. Het was de eerste Formule 1-zege voor McLaren sinds 2012 (Jenson Button in Brazilië), en voor het eerst sinds 2010 (Hamilton en Button in Canada) dat de Britse renstal de eerste twee plaatsen innam.

In het seizoen 2021 lijkt alles anders. Onvoorspelbaarder dan in jaren – vol drama, met wekelijks nieuwe verrassingen. De wekelijkse clashes tussen Verstappen en Hamilton – en de regelmatige crashes – zijn telkens nieuwe hoofdstukken in het meeslepende verhaal van de twee snelste coureurs van dit seizoen. De kopmannen van Red Bull en Mercedes hadden het al vaker met elkaar aan de stok, met ‘Silverstone’, eind juli, als voorlopig dieptepunt. Althans, vanuit het perspectief van Verstappen. Toen reed Hamilton Verstappen van de baan, won zijn thuisrace en vierde dat uitbundig met zijn fans. Verstappen, die bij die crash lichtgewond raakte en naar het ziekenhuis moest voor controle, noemde de reactie van Hamilton toen „respectloos”.

De gemoederen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina In Italië gaat bijna alles verkeerd voor Verstappen