Het laatste formule 1 nieuws

‘In mijn tijd zou 'Max’ crash fataal geweest zijn'

‘In mijn tijd zou ‘Max’ crash fataal geweest zijn’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jackie Stewart vreest dat coureurs vandaag de dag zich ‘meer vrijheden veroorloven’ en zegt dat toen hij nog racete een crash zoals die van Max Verstappen in de Grand Prix van Groot-Brittannië ‘fataal zou zijn geweest’. Stewart racete van 1965 tot 1973 in de Formule 1 en won drie wereldtitels. In zijn laatste seizoen, racend voor Tyrrell, nam hij niet deel aan de laatste race van het kampioenschap, de Grand Prix van de Verenigde Staten omdat zijn team zich terugtrok na de dood van François Cevert bij een kwalificatiecrash. Cevert was de 12e Formule 1-coureur die omkwam bij een crash tijdens Stewarts racejaren.

Stewart, die vandaag de dag wordt gezien als één van de coureurs die veel heeft gedaan om de veiligheid in de Formule 1 te verbeteren, geeft toe dat hij zich zorgen maakt over de coureurs van tegenwoordig die ‘te veel risico’s’ nemen.

Met de nadruk op Verstappens enorme crash tijdens de Britse GP, één waarbij hij de barrière raakte met een impact van 51G, nadat Lewis Hamilton zijn wiel had geraakt toen hij op hoge snelheid probeerde te passeren bij Copse, vertelde Stewart aan talkSPORT Breakfast: “Lewis’ incident met Verstappen was voor mij zeer verontrustend. Als dat in mijn tijd en ook nog ver na mijn tijd was gebeurd, zou Verstappen het niet hebben kunnen navertellen.”

“De baan is zo veilig gemaakt, de uitloopstroken zo groot, en nog waren de g-krachten enorm. Ik denk dat dat een goed voorbeeld was van wat Silverstone heeft gedaan om het circuit veiliger te maken. Maar mensen nemen vandaag meer vrijheden dan vroeger omdat de gevolgen niet zo groot zijn… Nu is het zo veilig dat ik denk dat mensen te veel risico’s nemen.”

“De eerste ronden op Silverstone waren daar een goed voorbeeld van, want ik denk dat beide coureurs te hard reden, zeker als je bedenkt dat het pas het begin van de race was. Helaas is er soms een grote, grote crash of zelfs een leven voor nodig om echt tot dat inzicht te komen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘In mijn tijd zou ‘Max’ crash fataal geweest zijn’