Het laatste formule 1 nieuws

Internationale media eensgezind over winnaars en verliezers GP Sakhir

Internationale media eensgezind over winnaars en verliezers GP Sakhir

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De internationale media zijn zeer eensgezind als ze terugblikkend op de Grand Prix van Sakhir de grote winnaars aan moeten wijzen, waarbij ze natuurlijk niet enkel kijken naar de eindklassering. Daarin vinden we George Russell immers slechts terug op de negende plaats, maar hij wordt alom geprezen vanwege zijn fabelachtige Mercedes -debuut.

Dezelfde lofzang komt overigens Sergio Perez toe, die wel daadwerkelijk als overwinnaar werd afgevlagd: “Het leek de dag van Russell te worden, maar uiteindelijk werd het de race van Sergio Perez, wat niet minder mooi is. Het is een zege van onschatbare waarde”, zo kopt de Italiaanse La Gazzetta dello Sport . “Russell had de race volledig onder controle, maar Mercedes verknoeide het.”

Iets noordwestelijker loofde het Franse L’Equipe natuurlijk Esteban Ocon, maar de topcijfers gaan naar Sergio Perez (9,5) en George Russell (9,0): “Vorige week verloor hij P3, dit weekend nam hij zijn ultieme revanche en natuurlijk verdient ook Russell alle lof.” Wie volgens de krant minder credits verdienen zijn Albon – ‘Het optreden van Perez spreekt in de strijd om het Red Bull -stoeltje in zijn voordeel’ -, terwijl Valtteri Bottas een schamele 2,5 krijgt: “Het is moeilijk om mild te blijven voor hem.”

Het Duitse Bild maakt geen woorden vuil aan Bottas, maar des te meer aan Mercedes: “Mega Panne!”, zo schijft men daar: “Mercedes kon de race controleren, maar het binnenhalen van beide auto’s liep uit op een regelrechte ramp. Mercedes bleek te kunnen verliezen, terwijl George Russell voor vuurwerk zorgde en Perez met zijn overwinning voor de grootste verrassing van het seizoen zorgde.”

In Engeland is het toonaangevende Sky Sports nog een beetje in rauw na de nederlaag van Russell: “Het boek ‘Russell naar Mercedes’ kreeg een een onverwachte plottwist, wat de deur opende voor Perez. Hij vierde een onwaarschijnlijke Formule 1-triomf.” Verstappen had spekkoper moeten worden door het wegvallen van Mercedes, maar het liep anders: “Red Bull likt opnieuw de wonden en het is Racing Point dat verderop in de pitstraat feest vierde.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Internationale media eensgezind over winnaars en verliezers GP Sakhir