Het laatste formule 1 nieuws

Internationale media gaan los op confrontatie Verstappen vs Hamilton: ‘Je wist dat dit ging gebeuren’

Internationale media gaan los op confrontatie Verstappen vs Hamilton: ‘Je wist dat dit ging gebeuren’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De klap tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. © Screenshot Ziggo Sport De Spaanse sportkrant Marca verwoordde de klap op Silverstone – en vooral ook de drie kilometer die eraan vooraf gingen – misschien wel het treffendst. ,,Het was een kwestie van dagen, een kwestie van een paar grand prix’ misschien, maar je wist dat wat er Engeland gebeurde, ging gebeuren: de confrontatie.”

,,Tot nu toe leken alle races op elkaar, nauwelijks verheffend: ze leken eigenlijk allemaal op elkaar. Tot de Grand Prix van Groot-Brittannië”, schreef Marca . ,,Wat er vanaf de start gebeurde waren de drie mooiste kilometers van dit jaar: de iets betere start voor Hamilton, de pure strijd, fantastische lijnen, Verstappen die de aanvallen counterde. De twee beste coureurs vergden het uiterste van elkaar. Totdat Hamilton in de slipstream van Red Bull terechtkwam, een schijnbeweging maakte aan de buitenkant en vervolgens de binnenkant koos. Verstappen zag het – waarschijnlijk – niet, waarna de wielen elkaar raakten en Max zijn bolide met 300 kilometer per uur in de bandenstapel ‘parkeerde’.” Dit leek op de botsing tussen Senna en Prost in 1990 Gazzetta dello Sport De polemiek tussen Verstappen en Hamilton is tot een een kookpunt gekomen, schreef Gazzetta dello Sport. Normaliter slaat voetbal de klok op de roze pagina’s, maar na de ontwikkelingen op Silverstone van gisteren – en de tweede plaats voor Ferrari-kopman Charles Leclerc – reserveert de Italiaanse sportkrant veel ruimte voor Formule 1. Zelfs de Tour de France verbleekt erbij.

Bekijk hier de samenvatting van de GP van Groot-Brittannië

De Gazzetta maakte na de klapper in Engeland tussen Hamilton en Verstappen een vergelijking met de beruchte confrontatie tussen Ayrton Senna en Alain Prost op Suzuka in 1990, die elkaar in de eerste Japanse bocht van de baan reden. ,,Het had er veel weg van.”

Senna werd daardoor wereldkampioen, maar het vingerwijzen wie de schuld had aan de crash gingen nog tijden door. ,,Na de zege van Hamilton staat het huidige Formule 1-seizoen nu echt onder hoogspanning. Voor de 150.000 uitzinnige fans op Silverstone beleefde de F1 een epische pagina uit zijn rijke geschiedenis, die absoluut gevolgen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Internationale media gaan los op confrontatie Verstappen vs Hamilton: ‘Je wist dat dit ging gebeuren’