Het laatste formule 1 nieuws

Internationale media lyrisch over Verstappen: "Aantoonbaar de titelfavoriet"

Internationale media lyrisch over Verstappen: “Aantoonbaar de titelfavoriet”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bij het Britse BBC zagen ze weinig kansen voor Lewis Hamilton op het Circuit of the Americas. “De achtste overwinning van Max Verstappen in zeventien races was een van zijn beste uit zijn carrière. Dit vloeide voort uit een typisch agressieve strategie van Red Bull , terwijl ze zich bij Mercedes aan het afvragen waren of Hamilton iets had kunnen doen om de race te winnen. Verstappen was opnieuw de sterkste man in een van de beste titelgevechten sinds jaren.”

“Mocht Hamilton hebben gewonnen, zou hij de leiding in het kampioenschap weer hebben heroverd. In plaats daarvan heeft de Nederlander nu een voorsprong van twaalf WK-punten, wat hem aantoonbaar wederom de favoriet maakt voor het verkrijgen van zijn eerste wereldtitel in de Formule 1”, aldus de gerenommeerde Britse krant.

Bij Marca (Spanje) geven ze een 9 als rapportcijfer aan Verstappens prestaties in Austin. “Het ging moeilijk in het begin, maar strategisch werkte alles. Hij kon de voorsprong in het kampioenschap vergroten en creëerde een schitterend einde van de race, waarin hij de Hammertime van Hamilton tegen kon houden. Wát een fantastisch weekend.”

De Oostenrijkse renstal krijgt zelfs een dikke 10 voor het strategische optreden op COTA. “Een spectaculaire undercut op Mercedes en vervolgens nogmaals een verbluffende verdedigingsstrategie tegen Hamilton. Het team sloeg gedurende het weekend helemaal om en hun coureur was foutloos. Max bedankte het team nog voor de agressieve aanpak in de Verenigde Staten”, sluit de Spaanse courant mee af.

Ook in Frankrijk zagen ze een superieure prestatie van Verstappen. “De Nederlander kon knap zijn eerste overwinning in de Verenigde Staten behouden, ondanks een misgelopen start waarbij Hamilton de leiding nam. Verstappen reageerde namelijk met een perfect uitgevoerd strategisch plan, met beide pitstops kon hij zijn rivaal Hamilton in bedwang houden”, aldus L’Equipe.

In Duitsland zagen ze een duidelijk voordeel voor Red Bull en Verstappen. “Als Max de start vanaf poleposition had gewonnen, dan was het hoogstwaarschijnlijk een gemakkelijke overwinning geweest. De leider in het WK zou een groot gat bij elkaar hebben gescheurd op de mediums, om vervolgens rustig banden te sparen op de harde band. Maar dat kon hij niet, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Internationale media lyrisch over Verstappen: “Aantoonbaar de titelfavoriet”