Het laatste formule 1 nieuws

Internationale media over Verstappen en Mercedes in F1 Imola

Internationale media over Verstappen en Mercedes in F1 Imola

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

10:27 – De Formule 1 bracht afgelopen weekend voor het eerst sinds 2006 weer een bezoek aan het Autodromo Enzo e Dino Ferrari te Imola. Op het befaamde circuit wist Mercedes de zevende constructeurstitel op rij binnen te halen en viel Max Verstappen juist niet te genieten na een nieuwe uitvalbeurt. Motorsport.com blikt terug op de GP van Emilia-Romagna met de voornaamste internationale media.

Gazzetta: Mercedes herschrijft geschiedenisboeken, niet de dag van Verstappen
In Italië, waar men de Formule 1 dit jaar drie keer op bezoek kreeg, is er bovenal lof voor de geoliede machine van Mercedes. “Dat Lewis Hamilton en Mercedes winnen, dat is eigenlijk niets nieuws. Maar bijzondere records zijn dat wel. Hamilton heeft zijn eigen record in Imola met 93 overwinningen nog iets scherper gezet en Mercedes heeft bovenal zeven achtereenvolgende constructeurstitels binnen, een prestatie waar nog geen enkel ander team uit de Formule 1-historie ooit in is geslaagd.” De Gazzetta dello Sport noemt het dan ook ‘nuovo magia’, ofwel een nieuw stukje magie.

Van die magie heeft Mercedes in de loop der jaren al meer laten zien. “Alleen maar applaus voor dit buitengewone team, dat zelf de geschiedenisboeken herschrijft en alleen maar kruimels aan concurrenten laat. En er komt nog meer aan: de honderdste pole voor Hamilton, zijn honderdste zege en het evenaren van zeven titels voor Michael Schumacher.” Eén van die genoemde kruimels leek in Imola naar Max Verstappen te gaan in de vorm van P2. “Verstappen pakte Hamilton bij de start, maar die liet zich niet gek maken. Enkele foutjes van Bottas lieten Verstappen ook aan hem voorbij voor de tweede plek. Maar het bleek toch niet de dag van de Nederlander. Door brokstukjes klapte zijn rechterachterband in ronde 51. Na de safety car die volgde, wist Daniil Kvyat zichzelf te onderscheiden”, pakt de Rus ook nog even wat lof mee.

Bild: Hamilton krijgt zege cadeau, Verstappen spectaculair van de baan
In Duitsland eveneens respect voor Mercedes, al constateert Bild wel dat de zege van Hamilton met enig fortuin tot stand kwam. De krant kopt dan ook ‘Hamilton kriegt den Sieg geschenkt’ […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Internationale media over Verstappen en Mercedes in F1 Imola