Het laatste formule 1 nieuws

Internationale media zijn het eens: "Alleen technische problemen kunnen Max Verstappen nog stoppen"

Internationale media zijn het eens: “Alleen technische problemen kunnen Max Verstappen nog stoppen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen ligt volgens de internationale media op koers om Lewis Hamilton te verslaan en lijkt hard op weg te zijn naar zijn eerste wereldkampioenschap. Na een spannende race op Paul Ricard, zei de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung dat Red Bull’s Verstappen “een ander stuk Mercedes-territorium veroverde”. Het Spaanse AS concludeerde: “Hamilton is niet langer de baas”, en een ander Spaans dagblad, Diario Sport, zei dat de Franse GP een “morele klap” was voor Hamilton en Mercedes. Max Verstappen winnaar van de GP van Frankrijk op Circuit Paul Ricard Italiaanse media lyrisch
Ook de Italiaanse media, bekend om hun kritische benadering, lieten zich niet onbetuigd. “Is dit het keerpunt voor dit wereldkampioenschap?” vraagt La Gazzetta dello Sport zich af. “De overwinning van Verstappen is een alarm voor Mercedes.”
De Italiaanse correspondent Luigi Perna zei: “De door Red Bull gecreëerde druk benadrukt de zwakke punten van Mercedes.” Corriere dello Sport, een andere Italiaanse krant, beschreef de 23-jarige Verstappen – die nu met 12 punten aan de leiding staat in het klassement – als “de nieuwe Hamilton”. Hij heeft buitengewoon veel vertrouwen in de capaciteiten van zichzelf zowel als zijn team. Hij behoudt de controle over de situatie, zelfs in de moeilijkste situaties. De verveling van een Formule 1 op maat gemaakt voor Mercedes is definitief voorbij”, voegde hetzelfde bericht eraan toe. Corriere della Sera merkte op: “Formule Max maakt Hamilton bang. Hamilton is het heroïsche beeld van een coureur die niet gewend is zo hard te vechten om aan de top te blijven. Met deze vorm is Verstappen niet te stoppen!” “Wie kan ons tegenhouden?” Red Bull’s top F1-functionaris Dr Helmut Marko is het helemaal eens met de conclusies van de media. “Wie of wat kan ons tegenhouden?” verklaarde de 78-jarige Oostenrijker in een bericht van grandpx.news. “Alleen technische problemen kunnen Max stoppen. Of als Mercedes een goocheltruc tevoorschijn tovert.”

Paniek bij Mercedes
De Finse krant Ilta Sanomat vermoedde: “Wat is er met Mercedes gebeurd? Hun kampioenschappen waren niet alleen gebaseerd op de beste auto, maar ook op het beste team. Red Bull heeft ze gewoon ingehaald”, concludeerde […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Internationale media zijn het eens: “Alleen technische problemen kunnen Max Verstappen nog stoppen”